Ga terug
Lekker makkelijk recept voor gezond glutenvrij lactosevrij gemarmerd bananenbrood met chocolade. Cake op basis van havermout ideaal als ontbijt of tussendoortje

Gemarmerd bananenbrood

Dit lekker glutenvrij, lactosevrij gemarmerd bananenbrood is ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Een lekker receptje om je te rijpe bananen in te verwerken. Deze cake is op basis van havermout
Gang gebak, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • 1 Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 270 gr havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • 110 ml kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 120 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2,5 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
    Bekleed de bodem en zijkanten van een bakvorm met bakpapier. 
  • Begin met de havermout fijn te malen in je blender. Je gaat dit niet perfect fijn krijgen zoals bloem. Meng dit havermeel met bakpoeder en het snuifje kaneel. Zet deze droge ingrediënten even opzij. 
  • Smelt de kokosolie op een zacht vuurtje.Ondertussen plet je de bananen en meng met de eieren, kokosbloesemsuiker, vanille extract en de gesmolten kokosolie. Meng goed. 
    Doe er de droge ingrediënten bij en opnieuw goed.Giet nu de helft van dit deeg in een andere kom en voeg daar het cacaopoeder aan toe (voeg dit toe via een zeef om klontjes te voorkomen). Meng dit nog even goed. 
    Schep nu afwisselend wat van het gewone deeg en van het chocolade deeg in de bakvorm om zo een gemarmerd effect te krijgen.
  • Zet in de oven en bak het bananenbrooodje voor zo’n 50min in de oven. 
    Check met een satéprikker of deze mooi gaar is binnenin. 
  • Haal uit de oven en laat zo’n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder afkoelen. 
    Bewaar luchtdicht. 
Trefwoord bananen, bananenbrood, gebak, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, lactosevrij, ontbijt, snel klaar, tussendoortje