Ga terug
Tijd voor pancakes! Tijd voor deze lekkere gezonde Appel kwark pannenkoeken. Deze zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn snel en makkelijk om te maken en ideaal als ontbijt of tussendoortje.

Appel kwark pannenkoeken

Tijd voor pancakes! Tijd voor deze lekkere gezonde Appel kwark pannenkoeken. Deze zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn snel en makkelijk om te maken en ideaal als ontbijt of tussendoortje.
5 van 1 stem
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • 70 gr roomkaas
  • 200 gr kwark (of plattekaas of stevige yoghurt)
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 120 gr zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje kaneel

Instructies
 

  • Begin met het schillen van de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Zet even opzij
  • Doe roomkaas, kwark, ei, melk en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Doe er de zelfrijzende bloem bij samen met kaneel. Mix nog even.
    Als laatste voeg je de stukjes appel toe. Meng nog even
  • Verhit een ruime pan met een scheutje olijfolie. Schep ongeveer 1 a 1,5el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin langs beide kanten. Je kan meerdere pancakes in één pan bakken omdat we ze klein houden.
  • Eenmaal gebakken serveer met eventueel nog wat extra gebakken appeltjes, wat yoghurt en/of honing/maple syrup
    Smakelijk
Trefwoord appel, kwark, ontbijt, pannenkoeken, snel klaar, tussendoortje