Ga terug

Vanille wafels met chocolade

Haal dat wafelijzer maar boven voor deze snelle makkelijke Vanille wafels met chocolade. Je kan deze eenvoudig bewaren en zijn ideaal voor bij de koffie. Deze wafeltjes worden extra lekker door de stukjes chocolade.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 80 gr boter
  • 1 ei
  • 50 gr suiker
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 1 tl vanille extract
  • 95 gr zelfrijzende bloem
  • 1 el vanille puddingpoeder (of maizena)
  • 80 gr pure chocolade (of gebruik Chocolate chips)

Instructies
 

  • Begin met de boter te smelten. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen.
  • Doe het ei, bruine suiker, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Roer dit alvast even los. Giet er de gesmolten boter bij en mix goed door tot een gladde massa.
    Doe er de bloem en vanille puddingpoeder bij. Mix tot een mooi glad beslag. Als laatste voeg je de Chocolate chips of hak wat pure chocolade fijn.
    Dit deeg is vrij lopend. Zet in de koelkast voor zo'n 20min zodat het deeg kan opstijven.
  • Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in.
    Schep zo'n 1el (per wafeltje) in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin.
    Eenmaal gebakken zijn ze vrij wak. Je kan ze er het beste uithalen met een vork of satéstokje. Laat afkoelen op een rooster, zo zullen ze verder opstijven.
    Bewaar de wafeltjes luchtdicht.
Trefwoord bakken, chocolade, gebak, snel klaar, voor bij de koffie, wafels