Ga terug
Lekker recept voor Snelle Witte chocolademousse met bessen en speculaas. Een receptje op basis van mascarpone en room, zonder eieren. Makkelijk en bomvol smaak!

Snelle witte chocolademousse met bessen

Deze snelle makkelijke witte chocolademousse met bessen en speculaas is een lekker alternatief op de klassieke versie. We gebruiken hier een combinatie van mascarpone en room. Er worden geen eieren toegevoegd. Een lekker toetje in een glaasje
5 van 2 stemmen
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 a 5 glaasjes

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr mix van bessen (diepvries)
  • 200 gr witte chocolade
  • 250 gr mascarpone
  • 175 ml room
  • 1 tl zeste van citroen
  • speculaaskoekjes

Instructies
 

  • Begin met de bessen in een kookpotje te doen en zet op een zacht vuurtje.
    Laat dit zachtjes sudderen tot dit een mooie lopende compote vormt.
    Haal dan door een zeef om er de pitjes uit te halen.
    Je kan nu wat poedersuiker of honing toevoegen aan deze coulis. Ik heb dit niet gedaan, zodat dit lekker fris en wat zurig is in combinatie met de zoete mousse.
  • Smelt dan de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen maar zorg dat dit lopend blijft.
  • Doe de mascarpone in een mengkom. Mix dit alvast even los.
    Doe er dan de room en zeste van citroen bij. Mix dit tot een stevige mousse. Giet er de witte chocolade bij samen met zo'n 4 a 5el van de coulis. Meng dit met een spatel. Meng niet te lang want dit moet lekker luchtig blijven.
    Is dit iets te lopend geworden. Zet dit dan even in de koelkast alvorens de glaasjes samen te stellen
  • Verkruimel enkele speculaas koekjes, dit hoeft niet al te fijn te zijn.
    Verdeel de kruimels over 4 a 5 glaasjes gevolgd door de mousse. Schep nu bovenop de mousse wat van de coulis.
    Bewaar in de koelkast
    Smakelijk
Trefwoord bessen, speculaas, witte chocolade, witte chocolademousse