Ga terug
Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade

Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade

Deze makkelijk snelle Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade zijn ideaal als gezond tussendoortje. Deze glutenvrije koekjes zijn op basis van havermout en amandelmeel en worden extra lekker gemaakt door frambozen en stukjes chocolade. Ze vragen weinig werk en je kan ze simpel op voorhand maken
5 van 5 stemmen
Gang Tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 70 gr pure chocolade
  • 55 gr boter (gesmolten)
  • 50 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 90 gr havermeel (*)
  • 90 gr amandelmeel (of amandelpoeder)
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gr frambozen (vers)

Instructies
 

  • Begin met de chocolade fijn te hakken. Dit hoeft niet super fijn te zijn, enkele stukjes mogen wat groter zijn. Zet even opzij.
  • Doe alvast de gesmolten boter, kokosbloesemsuiker, ei en vanille extract in een mengkom. Roer dit goed los. Doe er vervolgens het havermeel, amandelmeel en bakpoeder bij. Meng goed.
    Voeg de chocolade en frambozen (in z'n geheel) toe. Meng goed. De frambozen zullen breken, dat is normaal. Zorg dat de frambozen over het hele deeg verdeeld zijn.
    Zet dit zo'n 20min in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol nu balletjes van het deeg (zo'n 1,5 a 2el deeg per koekje). Het deeg zal nog wat plakkerig zijn (dat komt door de frambozen). Leg ze op de beklede bakplaat.
    Duw ze ietwat platter (vorm van een burgertje).
    Bak de koekjes voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven, laat ze zo'n 10min afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om verder volledig te laten afkoelen.
    Bewaar ze luchtdicht
    Smakelijk

Notities

(*) Havermeel maak je makkelijk zelf. Doe gewone havermout in een blender en maal fijn. Je gaat dit niet zo fijn krijgen als bloem, dat is normaal. 
Trefwoord amandelmeel, chocolade, frambozen, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, koekjes, tussendoortje