Ga terug
Op zoek naar de lekkerste wentelteefjes als ontbijt? Dan moet je gewoon dit recept voor Verloren brood met appel proberen. We gebruiken brioche brood dat we gaan wentelen in een mengsel van zure room, eitjes en melk. We serveren hierbij gebakken appeltjes met bruine suiker

Verloren brood met appel

Op zoek naar de lekkerste wentelteefjes als ontbijt? Dan moet je gewoon dit recept voor Verloren brood met appel proberen. We gebruiken brioche brood dat we gaan wentelen in een mengsel van zure room, eitjes en melk. We serveren hierbij gebakken appeltjes met bruine suiker
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 120 gr zure room + extra om te serveren
  • 4 eitjes
  • 120 ml melk
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 4 appelen (ik gebruik Jonagold)
  • 8 sneetjes brioche brood (*)
  • boter
  • 1,5 el bruine suiker (= cassonade)

Instructies
 

  • Begin met de zure room, eitjes, melk, kaneel en vanille suiker te mengen.
    Zet even opzij
  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Snij ze niet te dun.
    Verhit een ruime pan met een klontje boter en bak hierin rustig de plakjes appel. Bak ze heel rustig tot ze mooi zacht worden. Wanneer ze ietwat zachter beginnen worden, voeg je de bruine suiker toe. Laat deze mee smelten zodat deze ietwat stroperig wordt.
  • Ondertussen verhit je een tweede grote pan met een klontje boter.
    Snij ondertussen het briochebrood in plakjes. Haal ze door het zure room - ei mengsel en leg in de pan. Bak de plakjes brood mooi goudbruin langs beide kanten.
  • Serveer de wentelteefjes met de gebakken appeltjes en nog wat extra zure room.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruik hiervoor dit briochebrood van ah. Je kan dit in de meeste supermarkten wel vinden. Of gebruik sandwiches, of melkbroodjes of croissants (doormidden gesneden). 
Trefwoord appel, brioche, brood, brunch, eieren, ontbijt, tussendoortje, zure room