Ga terug
Deze makkelijke Naan pizza met kip is een ideaal doordeweeks receptje aangezien dit op minder dan 30min op tafel staat. We gebruiken hier naanbrood dat we gaan beleggen met zure room, kaas, restjes kip en barbecuesaus. Simpel, snel klaar en heerlijk. Dit kan ook als hapje bij een borrel of apéro

Naan pizza met kip

Deze makkelijke Naan pizza met kip is een ideaal doordeweeks receptje aangezien dit op minder dan 30min op tafel staat. We gebruiken hier naanbrood dat we gaan beleggen met zure room, kaas, restjes kip en barbecuesaus. Simpel, snel klaar en heerlijk. Dit kan ook als hapje bij een borrel of apéro
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 gr zure room
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el bieslook fijngehakt)
  • 1 kl dille (fijngehakt) - optioneel
  • 2 a 3 restjes gebakken kipfilet (*)
  • 4 a 5 el barbecuesaus
  • 4 naanbroodjes (**)
  • geraspte kaas (gruyere, emmental, ...)
  • 1 kleine rode ui
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin alvast met het mengen van de zure room met mayonaise, peterselie, bieslook, dille, peper en zout. Zet even opzij.
  • Snij of trek de restjes kip in kleine stukjes. Meng deze met zo'n 4el barbecuesaus. Dit mag lekker smeuig zijn, voeg daarom eventueel nog een extra eetlepel barbecuesaus toe.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg de naanbroodjes op de beklede bakplaat en smeer in met het zure room mengsel gevolgd door een beetje geraspte kaas. Verdeel hierover wat van het kip mengsel gevolgd door eventueel nog een beetje geraspte kaas.
    Bak voor zo'n 12min in de oven
    Serveer dan

Notities

(*) Ik had nog een halve gebraden kip op overschot en heb deze hiervoor gebruikt. Je kan ook restjes kipfilet hiervoor gebruiken. Geen restjes kip meer, bak dan 2 a 3 kipfilets (kruid met wat peper en zout)
(**) Serveer je deze als doordeweekse maaltijd, gebruik dan 1 (groot) naanbrood per persoon. In sommige supermarkten hebben ze deze ook mini en is ideaal als hapje. Natuurlijk kan je ook de grote versie gebruiken als hapje, snij dan in plakjes alvorens te serveren. 
Trefwoord barbecuesaus, doordeweeks recept, hapje, hoofdgerecht, kip, koken met restjes, naanbrood, pizza, snel klaar, zure room