Ga terug
Deze makkelijke Taart met courgette, mascarpone en rode pesto is ideaal als doordeweeks receptje of als hapje bij de apéro. We gebruiken bladerdeeg dat we beleggen met crème van mascarpone en rode pesto. Er gaat ook nog ham, extra veel kaas en courgettes op deze hartige taart. Simpel, snel klaar, weinig werk en lekker!

Taart met courgette, mascarpone en rode pesto

Deze makkelijke Taart met courgette, mascarpone en rode pesto is ideaal als doordeweeks receptje of als hapje bij een zomere apéro. We gebruiken bladerdeeg dat we gaan beleggen met een crème van mascarpone en rode pesto. Verder gaat er nog ham, extra veel kaas en courgettes op deze hartige taart. Simpel, snel klaar, weinig werk en lekker!
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr mascarpone
  • 20 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 90 gr rode pesto
  • 2 el citroensap
  • 150 gr gekookte ham
  • 1 a 2 courgettes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 handje geraspte kaas (mozzarella, gruyere, ...)
  • 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd) (of gedroogde oregano, basilicum, tijm ...)
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • Zongedroogde tomaten (optioneel om af te werken)

Instructies
 

  • Begin met de mascarpone los te roeren met de Parmezaanse kaas, rode pesto, citroensap, peper en zout.
    Snij de gekookte ham in kleine blokjes of reepjes.
    Snij de courgette in dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hierop het bladerdeeg open
  • Wrijf het deeg in met het mascarpone mengsel. Blijf zo'n 2cm weg van de randjes, deze gaan we zo dadelijk nog omplooien.
    Verdeel over de mascarpone crème de ham en de geraspte kaas.
    Schik hierover vervolgens de plakjes courgette. Ze mogen ietwat overlappen.
    Wrijf de courgettes een beetje in met wat olijfolie en strooi er de Italiaanse kruiden oven.
    Vouw de randjes van het deeg naar binnen en wrijf deze in met wat losgeklopt ei.
    Bak de taart voor zo'n 25min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en verdeel er optioneel nog wat gedroogde tomaatjes over.
    Smakelijk
Trefwoord apero, bladerdeeg, courgette, doordeweeks recept, hapje, hartige taart, mascarpone, rode pesto, snel klaar