Ga terug
Deze makkelijke Taco's met zalm is een heerlijk receptje om het weekend mee te starten. De zalm krijgt een lekker krokant korstje van panko daarbij komt een simpel romig chilisausje. Eenvoudig, snel klaar en fantastisch van smaak. Ideaal als doordeweekse maaltijd of als hapje bij een apéro of borrel

Taco's met zalm

Deze makkelijke Taco's met zalm is een heerlijk receptje om het weekend mee te starten. De zalm krijgt een lekker krokant korstje van panko daarbij komt een simpel romig chilisausje. Eenvoudig, snel klaar en fantastisch van smaak. Ideaal als doordeweekse maaltijd of als hapje bij een apéro of borrel
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 tortilla's (*)
  • 1/2 ijsbergsla
  • 150 gr natuuryoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1,5 kl chilisaus (**)
  • Zonnebloemolie

Zalm

  • 400 gr zalmfilet
  • 40 gr bloem
  • 2 eieren
  • 60 gr panko (of paneermeel)
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • Peper en zout
  • Olijfolie of boter

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gepaneerde zalm.
    Snij de zalm in kleinere stukken, zorg dat je er zo'n 8 hebt (2 per persoon)
    Neem 3 kommetjes. In het eerste doe je de bloem. In het tweede kluts je de eitjes los. In het derde meng je de panko met gerookt paprikapoeder, oregano, peper en zout.
    Haal de stukjes zalm eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het panko mengsel. Leg op een bord, dek af en zet even in de koelkast
    TIP! Je kan dit al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
  • Terwijl de zalm in de koelkast staat, kan je de rest al voorbereiden.
    Hak de ijsbergsla fijn. Bewaar afgedekt in de koelkast
    Meng de yoghurt met de mayonaise en chilisaus. Bewaar ook in de koelkast
    Verhit wat olie in een pan en bak hierin kort de tortilla's aan tot ze lichtjes beginnen kleuren. Je zal dit in porties moeten doen of gebruik een tweede pan om het sneller te laten gaan. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier, nu zullen ze krokant worden.
  • Nu hoeven we enkel de zalm nog te bakken. Verhit een royale scheut olijfolie of klontje boter (of combinatie van beide) in een ruime pan. Bak hierin de gepaneerde zalm mooi goudbruin langs alle kanten. Bak zo'n 2 a 3min per kant zodat de zalm niet uitdroogt.
  • Wrijd de tortilla's een beetje in met het sausje, verdeel er wat ijsbergsla over en werk af met een stukje zalm. Serveer met het saus en eventueel nog wat fijngehakte rode ui
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte hier kleine maistortilla's van bij ah . Je kan hiervoor ook gewone tortilla's (probeer er kleine te vinden) gebruiken of tacoschelpen. 
(**) Gebruik naar eigen smaak. Je kan hier ook zoete chilisaus voor gebruiken, hiervan mag je wel wat meer gebruiken aangezien dat niet zo pikant is. Geen chilisaus in huis, voeg 2el ketchup toe. 
Trefwoord chilisaus, comfort food, gemakkelijk recept, hapje, snel klaar, streetfood, taco, zalm