Ga terug
Deze makkelijke gezonde Havermout muffins met bessen en chocolade zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn super snel en simpel te maken en zijn bovendien ook nog eens glutenvrij. Qua fruit kan je eindeloos variëren welke je toevoegt, zo lang er maar zeker chocolade bij is.

Havermout muffins met bessen en chocolade

Deze makkelijke gezonde Havermout muffins met bessen en chocolade zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn super snel en simpel te maken en zijn bovendien ook nog eens glutenvrij. Qua fruit kan je eindeloos variëren welke je toevoegt, zo lang er maar zeker chocolade bij is.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm - indien metalen vorm > + papieren vormpjes

Ingrediënten
  

  • 70 gr pure chocolade (liefst 70% pure chocolade)
  • 150 gr havermout
  • 6 gr bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • 110 gr griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)
  • 2 eieren
  • 50 ml olijfolie
  • 50 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
  • 3 a 4 druppeltjes amandelextract (optioneel)
  • verse frambozen, bramen en/of blauwe bessen

Instructies
 

  • Indien je met een metalen muffin/cupcake bakvorm werkt, bekleed deze dan eerst met papieren vormpjes. Bij siliconen vormpjes hoeft dit niet.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Begin met de pure chocolade fijn te hakken. Probeer de stukjes niet te groot te hakken anders zullen deze tijdens het bakken naar beneden zakken. Zet even opzij.
  • Doe de havermout in een blender en maal deze fijn. Je gaat dit niet perfect tot bloem of meel kunnen mixen maar probeer zo fijn mogelijk.
    Meng dit havermeel met bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
  • Neem een ruime mengkom. Doe hierin de yoghurt, eieren, olijfolie, kokosbloesemsuiker en optioneel wat amandelextract. Roer of mix dit even los tot een gladde massa.
    Voeg er de droge ingredienten (mengsel van havermout). Meng dit goed. Als laatste voeg je hier de fijngehakte chocolade aan toe. Meng nog even goed. Verdeel het deeg over de vormpjes. Duw in elk vormpje zo'n 2 a 3 bessen in het deeg.
    TIP! Waarom ik de bessen niet onder het deeg meng. Dan ga je in bepaalde cakejes een heleboel bessen hebben en andere slechts een paar. Te veel bessen in één cakeje zal er voor zorgen dat het deeg te nat wordt.
  • Bak de muffins zo'n 25min mooi goudbruin in de oven.
    Eenmaal gebakken haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
    Bewaar ze luchtdicht
Trefwoord bessen, chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, ontbijt, tussendoortje, yoghurt