Ga terug
Deze makkelijke Charlotte taart met frambozen is een taartje voor iedere gelegenheid. Ze ziet er spectaculair uit met de rand van madeleintjes maar ze is zo simpel en snel te maken. De vulling bestaat uit een combinatie van room, mascarpone en een coulis van frambozen.

Charlotte taart met frambozen

Deze makkelijke Charlotte taart met frambozen is een taartje voor iedere gelegenheid. Ze ziet er spectaculair uit met de rand van madeleintjes maar ze is zo simpel en snel te maken. De vulling bestaat uit een combinatie van room, mascarpone en een coulis van frambozen.
Gang dessert, taart
Porties 8

Equipment

  • springvorm van +/- 22cm

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 4 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • +/- 12 madeleines (*)
  • 400 gr mascarpone
  • 300 ml room
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 250 gr frambozen (vers)
  • rode besjes (optioneel om af te werken)

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de 300gr diepvries frambozen in een kookpotje te doen en op een zacht vuurtje te zetten. Laat de frambozen zacht worden tot een mooie lopende compote. Haal dit dan door een zeef (om de pitjes eruit te halen). Duw goed aan zodat je al het sap hebt.
    Terwijl de frambozen zacht aan het worden zijn, kan je de gelatine weken in koud water.
    Doe het frambozensap terug in het kookpotje, breng tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Laat ietwat afkoelen. Dit mag niet koud worden want dan stijft deze op. Het mag nog wat lauw aanvoelen.
  • Ondertussen kan je de bodem en zijkanten van de springvorm bedekken met bakpapier. Schik de madeleintjes helemaal rondom langs de rand. Ik had er zo'n 10 nodig.
    Ook op de bodem legde ik de cakejes maar daarvoor heb ik ze wel eerst gehalveerd zodat je 2 dunne helften krijgt.
    Zet dit even opzij.
  • Doe de mascarpone, room, poedersuiker en zeste van citroen in een mengkom. Klop dit tot een stevige mousse. Klop deze niet te stijf anders ga je deze heel moeilijk kunnen mengen.
    Giet er dan de ietwat afgekoelde frambozensaus bij. Meng dit met een spatel tot een gladde massa. Meng vooral niet te lang, dit dient een luchtige mousse te blijven.
    Giet de helft van deze mousse in de vorm. Verdeel er dan zo'n 2/3 van de 250gr verse frambozen over. Giet de rest van de mousse in de vorm.
    Zet in de koelkast voor zo'n 4u (mag ook langer zoals een nachtje)
  • Vlak voor het serveren, verwijder je de springvorm.
    Decoreer de taart met de rest van de verse frambozen en wat rode bessen.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan deze zelf bakken maar ik maakte het mezelf gemakkelijk door de Madeleines van Bonne Maman te gebruiken. D
Trefwoord frambozen, gemakkelijk dessert, mascarpone, no bake, snel klaar