Ga terug
Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.

Chocolade taartjes

Chocolade is always the answer en deze heerlijk makkelijke Chocolade taartjes lossen gewoon alle problemen op! Super simpel en snel te maken en je hebt er niet veel ingredienten voor nodig. Voor het deeg maken we een pâte sucrée en de vulling van de tartelletes is een smeuige chocolade ganache.
Gang dessert, gebak, taart
Porties 6

Equipment

  • 6 taartringen (7 a 8cm) of 1 grote taartvorm (+/- 20 a 22cm)

Ingrediënten
  

  • 1 portie pâte sucrée (*)
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr melk chocolade
  • 100 ml room
  • 15 gr honing
  • verse bessen

Instructies
 

  • We beginnen met het bakken van het deeg. Beleg je vormpjes of 1 grotere vorm met het (zelfgemaakte of zelfgekochte) pâte sucrée, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg.
    Prik enkele gaatjes in de bodem. Zet nog eens voor zo'n 20min in de koelkast
    Bak dan de taartjes mooi goudbruin in de oven op 180 graden voor zo'n 12 a 15min.
    Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen in het vormpje, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
  • Wanneer de taartjes volledig zijn afgekoeld, kan je de ganache maken.
    Breek de chocolade in kleinere stukjes en smelt deze au bain-marie. Roer af en toe zodat de chocolade mooi kan smelten.
    Doe de room en honing in een kookpotje en breng dit tot net onder het kookpunt.
    Eenmaal de chocolade is gesmolten, haal de pot uit het warme water en giet er de warme room bij. Roer nu goed tot je een gladde chocoladesaus krijgt.
    Verdeel deze ganache over de taartjes.
    Zet in de koelkast zodat de chocolade stevig kan worden (minstens een uurtje).
  • Vlak voor het serveren, werk je de taartjes af met wat verse bessen
    Smakelijk

Notities

(*) Het recept van het pâte sucrée kan je hier vinden. Of gebruik een kant-en-klaar kruimeldeeg. 
Trefwoord chocolade, chocoladetaart, dessert, ganache, gebak, pate sucree, snel klaar