Ga terug
Deze makkelijke snelle Pasta ovenschotel met gehaktballetjes is een ideale doordeweekse maaltijd en puur comfort food. Een receptje dat je makkelijk de dag voordien al kan maken, meal prep proof dus. Lekkere gehaktballetjes met griekse pasta (orzo) in een homemade tomatensaus, groentjes en mozzarella.

Pasta ovenschotel met gehaktballetjes

Deze makkelijke snelle Pasta ovenschotel met gehaktballetjes is een ideale doordeweekse maaltijd en puur comfort food. Een receptje dat je makkelijk de dag voordien al kan maken, meal prep proof dus. Lekkere gehaktballetjes met griekse pasta (orzo) in een homemade tomatensaus, groentjes en mozzarella.
5 van 12 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr gemengd gehakt
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 paprika
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 gr orzo pasta (= Griekse pasta)
  • 1/2 courgette
  • 400 gr tomatensaus (of passata)
  • 1 bol mozzarella

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballen. Meng hiervoor het gehakt met de oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van. Ik maakte ze redelijk groot maar je kan ze ook kleiner maken. Leg ze even afgedekt in de koelkast.
  • Pel de ui en hak fijn. 
    Pel het teentje look, hak fijn.
    Snij de paprika in kleine blokjes.
    Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Heb je een oven met combi functie stoom & hetelucht. Gebruik deze combi functie dan met de laagste vocht functie.
  • Voeg een royale scheut olijfolie toe in een stoofpot (die in de oven mag) of pan. Bak hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look en gerookt paprikapoeder bij en laat nog een minuutje mee bakken.
    Doe er de (ongekookt) orzo en courgette bij, roer even en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er de tomatensaus bij en 250ml heet water (of bouillon) Roer goed. Leg er de gehaktballen in en zet in de oven voor zo'n 30min.
    Na 30min scheur je de mozzarella in kleinere stukken. Leg dit bovenop de pasta en gehaktballen. Bak nog voor zo'n 10min. Je kan eventueel op het laatste nog even de grill opzetten.
    Eenmaal gebakken, serveer direct.
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, gehakt, gehaktballen, pasta, riso, snel klaar, tomatensaus