Ga terug
Deze makkelijke eenpans Orzo in tomatensaus met spek en ricotta is een ideaal doordeweeks receptje. Je kan deze pastaschotel makkelijk de dag voordien al maken. We combineren de typische Griekse pasta met een homemade tomatensaus, krokant spek, spinazie, paprika en ricotta. Simpel, snel en lekker

Orzo in tomatensaus met spek en ricotta

Deze makkelijke eenpans Orzo in tomatensaus met spek en ricotta is een ideaal doordeweeks receptje. Je kan deze pastaschotel makkelijk de dag voordien al maken. We combineren de typische Griekse pasta met een homemade tomatensaus, krokant spek, spinazie, paprika en ricotta. Simpel, snel en lekker
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 12 sneetjes gerookt spek (dun gesneden)
  • 1 grote ui
  • 1 paprika (optioneel)
  • 3 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 gr orzo pasta
  • 600 ml bouillon (kip)
  • 300 gr tomatensaus (of kant-en-klare passata)
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr kerstomaten (optioneel)
  • 150 gr ricotta
  • 20 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het bakken van het spek. Neem een ruime stoofpot (zonder vetstof) en leg de plakjes (je zal in porties moeten bakken) op de bodem, bak deze mooi goudbruin. Draai zeker eens om. Eenmaal mooi gebakken, leg op wat keukenpapier.
    Terwijl het spek aan het bakken is, pel de ui en hak fijn.
    Pel het teentje look, hak fijn.
    Snij de paprika in kleine blokjes.
  • Eenmaal al het spek gebakken is, maak vooral de stoofpot niet proper. Voeg een royale scheut olijfolie toe. Bak hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan de look en gerookt paprikapoeder bij en laat nog een minuutje mee bakken.
    Doe er de orzo pasta bij, roer even en laat een minuutje mee bakken. Blus met de bouillon en de tomatensaus. Roer goed, breng aan de kook en laat zo'n 20min zachtjes sudderen tot de orzo mooi gaar is. Roer regelmatig aangezien de orzo snel aan aan de bodem kan plakken.
    Wanneer de pasta bijna gaar is, voeg de spinazie en gehalveerde kerstomaten toe. Roer even en laat de spinazie rustig slinken.
    Op het laatste voeg je nog de ricotta en de Parmezaanse kaas toe. Roer even zodat deze kunnen smelten. Breng nog op smaak met peper en zout
    Op het laatste hak je het spek in kleinere stukjes. Verdeel dit over de pasta.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, kerstomaten, orzo, pasta, ricotta, snel klaar, spinazie, tomatensaus