Ga terug
Deze makkelijke Cake met blauwe bessen en mascarpone is er eentje om in het weekend te bakken. Een lekkere simpele cake die extra lekker is door de mascarpone die we aan het deeg toevoegen. Afwerken door we met een romige mascarpone crème met wat blauwe bessen confituur.

Cake met blauwe bessen en mascarpone

Deze makkelijke Cake met blauwe bessen en mascarpone is er eentje om in het weekend te bakken. Een lekkere simpele cake die extra lekker is door de mascarpone die we aan het deeg toevoegen. Afwerken door we met een romige mascarpone crème met wat blauwe bessen confituur.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 150 gr blauwe bessen + 1el bloem
  • 125 gr boter
  • 170 gr suiker
  • 30 gr vanillesuiker (= 3 zakjes - +/- 10gr per zakje )
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 3 eieren
  • 330 gr mascarpone
  • 180 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • 50 gr vanille puddingpoeder (= 1 zakje van Imperial)
  • 1/4 tl kaneel

Mascarpone crème

  • 170 gr mascarpone
  • 220 ml room
  • 50 gr poedersuiker
  • blauwe bessen confituur

Instructies
 

  • Meng de blauwe bessen met 1el bloem zodat de bessen een laagje bloem rondom zich hebben. Zet even opzij.
  • Smelt de boter op een zacht vuurtje. Eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen maar zorg ervoor dat deze vloeibaar blijft.
    Doe de suiker, vanillesuiker en zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Meng even en laat zo'n 10min staan.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier.
  • Voeg de eieren en mascarpone toe aan de mengkom. Mix op hoge snelheid tot en gladde massa. Giet hierbij de gesmolten boter en mix nog een minuutje op hoge snelheid.
    Zet je mixer op de laagste stand en voeg de bloem, snuifje bakpoeder, vanille puddingpoeder en kaneel toe. Mix tot een mooi glad deeg en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even met een spatel even doormengen.
    Voeg de blauwe bessen toe en meng nog even kort met een spatel
    Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake mooi goudbruin in de oven voor zo'n 50min.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat zo'n 5min afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Wanneer de cake volledig is afgekoeld, kan je deze afwerken met de mascarpone crème.
    Hiervoor doe je mascarpone, room en poedersuiker in een mengkom. Klop dit op tot een romige crème.
    Smeer deze crème bovenop de cake en lepel er nog wat hoopjes blauwe bessen confituur op.
    Smakelijk
Trefwoord blauwe bessen, cake, gebak, mascarpone