Ga terug
Op en top zomers dat is deze makkelijke yoghurttaart met bessen. Een frisse zomerse taart waar je geen oven voor nodig hebt en die ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Ze lijkt wat op een cheesecake maar dan gemaakt van yoghurt, room en bosvruchten.

Yoghurttaart met bessen

Op en top zomers dat is deze makkelijke yoghurttaart met bessen. Een frisse zomerse taart waar je geen oven voor nodig hebt en die ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Ze lijkt wat op een cheesecake maar dan gemaakt van yoghurt, room en bosvruchten.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • springvorm 24 a 26cm

Ingrediënten
  

  • 160 gr bosvruchten (frambozen, blauwe bessen, bramen, ...) (vers of diepvries)
  • 11 blaadjes gelatine
  • 120 gr boter
  • 200 gr speculaas koekjes (of andere droge koekjes)
  • 700 gr yoghurt met bessen of bosvruchten (*)
  • 300 gr room
  • 80 gr poedersuiker
  • mix van bessen om af te werken

Instructies
 

  • Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Voor de zijkanten kan je best deze eerst wat invetten.
  • Verwarm de bosvruchten in een kookpotje. Laat zachte sudderen tot ze mooi zacht zijn.
    Ondertussen kan je de blaadjes gelatine weken (toch zeker zo'n 10min) in koud water
  • Je kan ook alvast de boter smelten op een zacht vuurtje.
    Maal de koekjes fijn.
    Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes. Schep dit op de bodem van de springvorm, spreid goed uit en duw goed aan. Dit moet een mooi egaal laagje vormen over de gehele bodem. Zet in de koelkast.
  • Wanneer de bosvruchten mooi zacht zijn, haal dan door een zeef en vang het sap op. Duw goed aan.
    Giet het sap van de bosvruchten terug in het kookpotje en verwarm terug tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij zodat deze ietwat kan afkoelen.
  • Doe alvast de yoghurt in een ruime mengkom en roer dit even los.
    Doe de room en poedersuiker in een tweede mengkom en klop dit op. Klop dit niet te stijf want je moet dit nog kunnen mengen.
    Giet het bessen-gelatine mengsel bij de yoghurt. Roer dit goed los tot je terug een gladde massa hebt.
    Doe er de opgeklopte room bij en meng dit kort en voorzichtig doorheen het yoghurt mengsel. Schep dit mengsel bovenop de opgesteven koekjeskorst.
    Zet dit voor minstens 4h of langer (nachtje) in de koelkast om op te stijven.
  • Werk de taart af met verse bosbruchten.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik koos voor een yoghurt met bosvruchten smaak. Je kan er ook eentje kiezen op basis van enkel frambozen of enkel blauwe bessen, aardbeien ... 
 
Trefwoord bessen, bosvruchten, snel klaar, yoghurt, zomers dessert