Ga terug
Deze heerlijke zachte Yoghurt muffins met bramen zijn gewoon heerlijk. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en zijn ideaal voor het ontbijt of als tussendoortje. Ze zijn lekker fris door de yoghurt, er zitten ook subtiele stukjes witte chocolade in verwerkt.

Yoghurt muffins met bramen

Deze heerlijke zachte Yoghurt muffins met bramen zijn gewoon heerlijk. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en zijn ideaal voor het ontbijt of als tussendoortje. Ze zijn lekker fris door de yoghurt, er zitten ook subtiele stukjes witte chocolade in verwerkt.
Gang dessert, gebak, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm + papieren vormpjes

Ingrediƫnten
  

  • 50 gr witte chocolade
  • 150 gr bramen + 1el bloem
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 125 ml melk
  • 70 ml room
  • 100 gr yoghurt (stevige yoghurt - volle of griekse)
  • 1 tl vanille extract
  • 280 gr zelfrijzende bloem + 1 extra snuifje bakpoeder (optioneel)
  • 1 snuifje kaneel

Instructies
 

  • Hak de chocolade in heel fijne stukjes. Als je deze te groot zou verwerken in de muffins, zullen ze zakken naar de bodem. Zet even opzij.
    Meng de bramen voorzichtig met een 1el bloem zodat de bramen een laagje bloem hebben. Zet even opzij
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoef je deze niet te bekleden met papieren vormpjes. Gebruik je een metalen vorm, bekleed ze dan met een papieren vormpje.
  • Doe de zonnebloemolie, eieren, suiker, vanillesuiker, melk, room, yoghurt en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde massa.
    Voeg er de zelfrijzende bloem (+optioneel nog een snuifje bakpoeder) en kaneel aan toe. Mix of meng tot een mooi glad deeg. Mix vooral niet te lang. De restjes bloem aan de kanten kan je nog even met een spatel mengen. Voeg de witte chocolade en bramen toe en meng nog even kort met een spatel.
    Verdeel het deeg over de vormpjes (Je kan normaal zo'n 10 muffins maken).
    Bak de muffins mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min.
    Haal dan uit de oven. Laat ze even afkoelen in de vorm en ontvorm dan. Gebruik je een siliconen bakvorm zonder papiertje, dan zal je ze iets langer in de vorm moeten laten afkoelen. Door het afkoelen worden ze wat steviger en zal je ze makkelijke kunnen ontvormen.
    Laat ze verder volledig afkoelen.
    Bewaar ze luchtdicht.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, bramen, gebak, muffins, ontbijt, tussendoortje, yoghurt