Ga terug
Deze makkelijke snelle Rijstsalade met spek en ananas is een ideale zomerse salade. Je kan deze simpele salade serveren als doordeweekse maaltijd of serveer als bijgerecht bij een barbecue. Een salade bomvol groentjes, stukjes spek, zoete ananas en een snelle sojasaus dressing.

Rijstsalade met spek en ananas

Deze makkelijke snelle Rijstsalade met spek en ananas is een ideale zomerse salade. Je kan deze simpele salade serveren als doordeweekse maaltijd of serveer als bijgerecht bij een barbecue. Een salade bomvol groentjes, stukjes spek, zoete ananas en een snelle sojasaus dressing.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr rijst (ik gebruikte basmati)
  • 15 sneetjes gerookt spek (dunne sneetjes)
  • 1/2 komkommer
  • 2 paprika's
  • 1 kleine rode ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 300 gr ananas
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 2 el sweet chili saus (optioneel

Instructies
 

  • Begin met de rijst af te koken zoals vermeld op de verpakking. Giet dan af, spoel goed onder koud water, laat uitlekken en afkoelen.
  • Ondertussen kan je het spek bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes spek op de bakplaat, laat niet overlappen. Bak deze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 10min. Hou goed in de gaten, haal dan uit de oven en laat afkoelen.
  • Snij de komkommer in kleine blokjes
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en hak ook fijn.
    Pel de rode ui en hak fijn.
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Hak de peterselie fijn
    Verwijder de schil van de ananas en snij in kleine blokjes.
    Hak de plakje spek in kleine stukjes.
  • Meng de afgekoelde rijst met de groentjes, peterselie, ananas en spek.
    Meng nog even de sojasaus met het sap van de limoen en optioneel wat sweet chili saus.
    Giet dit over de rijstsalade en meng nog even goed.
    Bewaar in de koelkast.
Trefwoord ananas, bijgerecht, doordeweeks recept, paprika, rijst, rijstsalade, salade, snel klaar, spek