Ga terug
De lekkerste taart van deze zomer, dat is deze makkelijke Taart met pudding en nectarine. Heerlijk zelfgemaakt zanddeeg gevuld met een simpele pudding op basis van zure room. Daaraan voegen we nog nectarine toe. Je kan hier eender welk fruit voor gebruiken (appel, perzik, peer, ...). Simpel, makkelijk, snel klaar en heerlijk van smaak.

Taart met pudding en nectarine

De lekkerste taart van deze zomer, dat is deze makkelijke Taart met pudding en nectarine. Heerlijk zelfgemaakt zanddeeg gevuld met een simpele pudding op basis van zure room. Daaraan voegen we nog nectarine toe. Je kan hier eender welk fruit voor gebruiken (appel, perzik, peer, ...). Simpel, makkelijk, snel klaar en heerlijk van smaak.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • taartvorm +/- 24cm

Ingrediënten
  

Zanddeeg (*)

  • 250 gr patisseriebloem
  • 125 gr boter (koud)
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 1 ei

Vulling

  • 250 gr zure room
  • 150 ml room
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (= +/- 10gr per pakje)
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1 el vanille puddingpoeder (of maizena)
  • 1 a 2 nectarine (in blokjes gesneden)

Instructies
 

  • Begin met het maken van het zanddeeg.
    Doe de bloem, koude boter in kleine blokjes, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit tot een fijne kruimelige massa. Voeg dan het ei toe en mix tot je een mooie deegbal krijgt (kan toch een minuutje duren alvorens deze zich begint te vormen). Vormt het nog geen deegbal en is het nog een beetje droog, begin dan met één koffielepeltje water toe te voegen. Kneed nog even.
    Verpak het deeg in plasticfolie en laat zo'n 30min opstijven in de koelkast.
  • Ondertussen kan je alles al mengen voor de vulling.
    Doe de zure room, room en eitjes in een mengkom. Roer dit even los tot een gladde massa. Voeg er de suiker, vanillesuiker, vanille extract, zeste van citroen en vanille puddingpoeder aan toe. Roer dit los tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet je taartvorm in met wat boter en bebloem deze.
  • Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot zo'n 5mm dikte ongeveer. Bekleed je taartvorm ermee. Duw goed aan in de kantjes en bodem. Het kan zijn dat het deeg wat zal scheuren, duw de gaatjes en scheurtjes dan wat dicht. Snij het overtollige deeg weg. Ik heb dit bijgehouden en als een soort crumble gebruikt om de taart mee af te werken.
    Giet de vulling in de taartvorm.
    Zet in de oven zonder de nectarine. De vulling is nu nog te slap, de blokjes nectarine zouden meteen naar beneden zakken. Bak alvast zo'n 30min. De vulling zal dan iets steviger zijn. Strooi er de blokjes nectarine over + eventueel het resterende deeg in kleine stukjes getrokken. Bak nog eens voor zo'n 25 a 30min. De vulling moet mooi stevig gebakken zijn.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Wil je de taart iets steviger, zet de taart dan na het afkoelen een paar uurtjes in de koelkast.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan ook gewoon kruimeldeeg van de supermarkt meebrengen als het snel moet gaan. 
Trefwoord bakken, gemakkelijk dessert, nectarine, pudding, zanddeeg, zure room