Ga terug
Gevulde perziken met tonijn, een super lekkere klassieker voor tijdens de zomer. Zin in een heerlijke makkelijke variatie daarop dan moet je deze gevulde perzik met kip zeker eens proberen. We vullen de perziken op met een salade op basis van kip, spek en yoghurt. SImpel, snel klaar en waanzinning lekker

Gevulde perzik met kip

Gevulde perziken met tonijn, een super lekkere klassieker voor tijdens de zomer. Zin in een heerlijke makkelijke variatie daarop dan moet je deze gevulde perzik met kip zeker eens proberen. We vullen de perziken op met een salade op basis van kip, spek en yoghurt. SImpel, snel klaar en waanzinning lekker
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 kipfilets
  • 1 bouillon blokje (kip)
  • 10 sneetjes spek (gerookt)
  • 1/2 sjalot
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt-
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 170 gr griekse yoghurt (of volle yoghurt)
  • 4 perziken
  • sla

Instructies
 

  • Breng een kookpot met water en bouillonblokje aan de kook. Eenmaal het water kookt, zet jet het vuur heel zachtjes en leg er de kipfilets in. Laat zo'n 15min zachtjes sudderen tot de kipfilets gaar zijn.
    Laat ze volledig afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Leg de plakjes spek op een beklede bakplaat, laat ze niet overlappen. Bak ze voor zo'n 10 a 12min. Hou ze goed in de gaten dat de plakjes niet te donker worden.
    Haal uit de oven, laat de plakjes spek uitlekken op wat keukenpapier. Zo zullen ze ook wat krokanter worden.
  • Hak alvast de sjalot heel fijn.
    Wanneer de kipfilets volledig zijn afgekoeld, snij ze in heel kleine stukjes en doe in een kom.
    Hak de afgekoelde plakjes spek in kleine stukjes en voeg toe aan de kip. Doe hier ook de fijngehakte sjalot, peterselie, bieslook, mayonaise, mosterd, yoghurt, peper en zout. Meng goed.
    TIP! Je kan dit al makkelijk een paar uur van tevoren maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Vlak voor het serveren, Halveer de perziken en verwijder de pitten. Vul ze op met de kipsalade.
    Serveer met sla en eventueel wat gebakken patatjes
    Smakelijk
Trefwoord kip, perziken, snel klaar, spek, yoghurt, zomer