Ga terug
Deze heerlijke Bruschetta met gehakt is eigenlijk een fancy versie van een gehaktbroodje op krokant stukje brood. Een super makkelijk en snel hapje waar iedereen van zal smullen. Het kruidige gehakt mengsel smeren we op een stukje stokbrood, even bakken in de oven en serveren met wat tomaatjes.

Bruschetta met gehakt

Deze heerlijke Bruschetta met gehakt is eigenlijk een fancy versie van een gehaktbroodje op krokant stukje brood. Een super makkelijk en snel hapje waar iedereen van zal smullen. Het kruidige gehakt mengsel smeren we op een stukje stokbrood, even bakken in de oven en serveren met wat tomaatjes.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gr gehakt
  • +/- 80 gr zongedroogde tomaten (*)
  • 1,5 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt)
  • 1/2 tl oregano (of Italiaanse kruidenmix)
  • 2 el roomkaas (type Philadelphia)
  • 1 groot afbakstokbrood
  • 200 gr kerstomaten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Balsamico crema of siroop

Instructies
 

  • Begin met het gehakt te mengen met de zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, bieslook, oregano, roomkaas, peper en zout.
    TIP! De zongedroogde tomaatjes zitten meestal in kwartjes in potjes. Snij deze nog iets fijner voor onder het gehakt mengsel te mengen
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Snij het afbakstokbrood (zonder eerst te bakken) in dunne plakjes en leg op een beklede bakplaat. Verdeel het gehakt mengsel over de plakjes stokbrood. Smeer dit goed uit zodat het hele plakje bedekt is. Eventueel kan je nu nog wat extra Parmezaanse kaas over het gehakt strooien.
    Bak voor zo'n 15min in de oven tot het gehakt en het stokbrood mooi goudbruin gebakken is.
  • Terwijl de bruschetta's in de oven staan kan je de kerstomaten in kleine stukjes snijden en mengen met wat peper, zout en olijfolie. Je zou hier nog wat verse basilicum onder kunnen doen maar de bruschetta's zullen al smaak genoeg hebben.
  • Haal de bruschetta's uit de oven, werk ze af met stukjes tomaat en eventueel wat balsamico crema/siroop
    Smakelijk

Notities

(*) als het kan, kies dan voor halfgedroogde tomaatjes 
Trefwoord apero, borrelhapje, bruschetta, gehakt, gehaktbrood, hapje, tomaten