Ga terug
Onmisbaar tijdens een gezellig borrel of apéro, deze heerlijke dip met kaas en gehakt. Een hapje waar groot als klein van zullen smullen met deze combinatie van gehakt, roomkaas en cheddar kaas. Deze laatste 2 smelten we waardoor we gezellig kunnen dippen met nacho's

Dip met kaas en gehakt

Onmisbaar tijdens een gezellig borrel of apéro, deze heerlijke dip met kaas en gehakt. Een hapje waar groot als klein van zullen smullen met deze combinatie van gehakt, roomkaas en cheddar kaas. Deze laatste 2 smelten we waardoor we gezellig kunnen dippen met nacho's.
Gang dip, hapje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 snuifje gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 1 snuifje chilivlokken (optioneel)
  • 250 gr gehakt
  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 200 gr smeltkaas Cheddar (in plakjes)
  • 125 gr zure room
  • 2 tomaten
  • Nacho's

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Verhit een hoge pan of stoopot met een royale scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui eerst mooi glazig aan voor zo'n 3 a 4min. Laat niet bruin worden.
    Doe er vervolgens de look en optioneel het gerookte paprikapoeder en chilivlokken bij. Roer even en laat zo'n minuutje mee bakken. Voeg het gehakt toe en bak rul.
    TIP! Tot hier kan je de dip al perfect voorbereiden. De kaas toevoegen doe je best voor het serveren.
  • Voeg de roomkaas en smeltkaas cheddar toe en laat rustig smelten. Roer af en toe.
    Ondertussen kan je de tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Wanneer de kaas mooi gesmolten is en je een mooie gladde massa hebt, haal van het vuur en voeg de zure room toe. Roer nog even goed. Giet in een serveerkom en werk af met de blokjes tomaat. Serveer direct met crackers of nacho's
    Als de dip even staat dan kan ie vaster worden. Verwarm deze dan even kort in de microgolfoven tot deze mooi "dipbaar" is.
    Smakelijk
Trefwoord borrelhapje, dip, gehakt, hapje, kaas, roomkaas