Ga terug
Op zoek naar een snelle makkelijke zomerse taart dan moet je gewoone deze Frangipanetaart met abrikozen maken. We gebruiken bladerdeeg, deze gaan we vullen met de lekkerste frangipane. In deze frangipane verwerken we marsepein. Daarop komen nog verse abrikozen. Lekker, simpel en super snel klaar!

Frangipanetaart met abrikozen

Op zoek naar een snelle makkelijke zomerse taart dan moet je gewoone deze Frangipanetaart met abrikozen maken. We gebruiken bladerdeeg, deze gaan we vullen met de lekkerste frangipane. In deze frangipane verwerken we marsepein. Daarop komen nog verse abrikozen. Lekker, simpel en super snel klaar!
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • +/- 10 abrikozen
  • 1 ei
  • Abrikozenconfituur (optioneel)

Marsepein frangipane

  • 125 gr marsepein + extra om af te werken
  • 85 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 70 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1/2 citroen
  • 100 gr amandelmeel
  • 60 gr patisseriebloem

Instructies
 

  • TIP! Leg de marsepein de nacht ervoor al in de koelkast zodat deze goed stevig is. Als het last minute moet gaan, leg deze dan zo'n 30min in de diepvries.
    Snij de marsepein in kleine blokjes en doe in een blender. Blend deze tot fijne kruimels. Als de marsepein wat vaster is, gaat dit makkelijker.
  • Doe de zachte boter, suiker, ei, eigeel, zeste van citroen en het sap van halve citroen in een mengkom. Mix of roer dit tot een gladde massa.
    Doe er dan de fijngemalen marsepein, amandelmeel en bloem bij. Mix of meng tot een gladde massa. Perfect glad krijg je dit natuurlijk niet omwille van de marsepein en amandelmeel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
  • Rol het bladerdeeg open en laat dit liggen op het bijgeleverde bakpapier. 
    Verdeel de frangipane over het bladerdeeg maar blijf zo'n 2cm weg van de randjes. 
    Leg de gehalveerde abrikozen in de frangipane. Je kan er een paar met een snijvlak naar boven leggen en een deel andersom.
    Vouw de randjes van het bladerdeeg ietwat naar binnen en wrijf deze in met wat losgeklopt ei.
    Bak de plaattaart in de oven voor zo'n 30 a 35min. De frangipane moet stevig gebakken zijn.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. De taart is op haar lekkerste als ze nog wat warm/lauw is. Ik heb er nog wat abrikozenconfituur over verdeeld.
    Smakelijk
Trefwoord abrikozen, bladerdeeg, frangipane, marsepein, snel dessert, snel klaar, zomers dessert