Ga terug
Granola met grote krokante grove brokken, dat is toch het lekkerste dat er is! Wel deze chuncky chocolade granola is daarom echt een topper. Perfect voor bij je gezond ontbijt of tussendoortje met wat yoghurt en vers fruit. Een combinatie van havermout, noten en echte chocolade maken deze granola echt onweerstaanbaar

Chuncky chocolade granola

Granola met grote krokante grove brokken, dat is toch het lekkerste dat er is! Wel deze chuncky chocolade granola is daarom echt een topper. Perfect voor bij je gezond ontbijt of tussendoortje met wat yoghurt en vers fruit. Een combinatie van havermout, noten en echte chocolade maken deze granola echt onweerstaanbaar
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 180 gr havermout
  • 115 gr noten (*)
  • 25 gr cacaopoeder (ongezoet)
  • 50 gr kokosbloesemsuiker (**)
  • 1 el chiazaadjes (optioneel)
  • 1 el lijnzaad (optioneel)
  • 60 ml kokosolie gesmolten (kan ook met neutrale olijfolie)
  • 70 ml maple syrup (of honing of agavesiroop)
  • snuifje zout
  • 75 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe de havermout, noten, cacaopoeder, kokosbloesemsuiker en optioneel chiazaad en lijnzaad in een mengkom.
    Meng alvast even.
    Giet hierover de gesmolten kokosolie en maple syrup. Meng goed.
    Schep dit mengsel op een bakplaat en duw goed aan zodat dit een mooi dunne koek vormt. Dus geen aparte kleine stukjes zoals normaal bij granola.
    Zet in de oven en bak voor zo'n 20 a 25min.
  • Terwijl de granola in de oven staat, kan je de chocolade in kleine stukjes hakken. Er mogen ietwat grotere stukjes tussenzitten maar mag ook wat fijner.
  • Haal de granola uit de oven, dit heeft zich nu één grote koek gevormd.
    Laat dit zo'n 5min afkoelen en strooi er dan de chocolade over en een snuifje zout.
    Je zal zien dat de chocolade mooi zacht zal worden en gaan smelten.
    TIP! Maak je deze tijdens de herfst, winter, vroege lente dan zal de koek helemaal afkoelen en de chocolade ook terug uitharden gewoon op kamertemperatuur. Breek dan in grote stukken en bewaar luchtdicht.
    TIP! Maak je deze tijdens de zomer, dan zal de koek wel hard worden maar de chocolade blijft zo wat smeuig en plakkerig. Ik bewaar daarom tijdens de zomer deze granola in de diepvries. Je kan deze gewoon in z'n geheel als grote koek invriezen en wanneer je wat nodig hebt gewoon een stuk gaan afbreken (na zo'n 5min op kamertemperatuur is deze al perfect eetbaar). Of je kan deze na het afkoelen al wat in grote stukken breken en zo invriezen.
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte hier enkel cashewnoten omdat ik enkel die nog had liggen en dringen op moesten. Maar bijna elke soort noot past hierbij of gebruik een mix. 
(**) Ik gebruikte kokosbloesemsuiker omdat ik wel hou van die "karamelige" smaak in mijn granola. Je kan hier ook gewone suiker, bruine suiker, stevia, ... voor gebruiken 
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, granola, ontbijt, tussendoortje