Ga terug
De lekkerste pancakes ooit? Dat zijn zonder twijfel deze super makkelijke en snelle Cottage cheese pannenkoeken. Ze zijn lekker luchtig en fris en daarom ideaal als gezond ontbijt, brunch of tussendoortje. Ik serveerde ze met gebakken abrikozen maar ook verse aardbeien hierbij is heerlijk!

Cottage cheese pannenkoeken

De lekkerste pancakes ooit? Dat zijn zonder twijfel deze super makkelijke en snelle Cottage cheese pannenkoeken. Ze zijn lekker luchtig en fris en daarom ideaal als gezond ontbijt, brunch of tussendoortje. Ik serveerde ze met gebakken abrikozen maar ook verse aardbeien hierbij is heerlijk!
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 12 abrikozen
  • 1,5 el honing

Cottage cheese pannenkoeken

  • 4 eieren
  • 225 gr cottage cheese
  • 60 ml melk
  • 35 gr maple syrup (of honing, agavesiroop, ...)
  • 1 tl vanille extract
  • 155 gr zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje kaneel
  • Zonnebloemolie of boter

Instructies
 

  • Voor de gebakken abrikozen, verwarm de oven voor op 185 graden.
    Halveer de abrikozen, verwijder de pit en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Giet er wat honing over en bak in de oven voor zo'n 10 a 12min. Hou goed in de gaten. Ze moeten mooi zacht geworden zijn.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen
  • Terwijl de abrikozen in de oven staan, kan je de pannenkoeken maken.
    Doe de eieren, cottage cheese, melk, maple syrup en vanille extract in een mengkom. Roer dit los. Voeg de bloem en snuifje kaneel toe. Meng opnieuw goed tot een glad deeg. Natuurlijk krijg je het niet perfect glad door de cottage cheese.
  • Verhit een pan met wat olie of boter. Schep zo'n 1 a 1,5el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Je kan dus makkelijk verschillende pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten.
    Serveer de pannenkoekjes direct met de gebakken abrikozen. Of met ander vers fruit.
    Smakelijk
Trefwoord abrikozen, brunch, cottage cheese, gezond ontbijt, ontbijt, pannenkoeken, tussendoortje