Ga terug
Gebakken camembert dat is altijd lekker als hapje. Deze camembert uit de oven met bruschetta is een lekker makkelijk zomers hapje om te serveren bij een apéro of borrel. We bakken de Camembert met wat honing en rozemarijn samen met bruschetta bomvol groentjes samen in de oven. Heerlijk om mee te dippen. Simpel, snel klaar en super lekker

Camembert uit de oven met bruschetta

Gebakken camembert dat is altijd lekker als hapje. Deze camembert uit de oven met bruschetta is een lekker makkelijk zomers hapje om te serveren bij een apéro of borrel. We bakken de Camembert met wat honing en rozemarijn samen met bruschetta bomvol groentjes samen in de oven. Heerlijk om mee te dippen. Simpel, snel klaar en super lekker
Gang Borrelhapje, dip, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gr kerstomaten
  • 1/3 courgette
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 teentje look
  • 1 snuifje oregano (gedroogde)
  • 1 el basilicum (vers - fijngehakt) + extra om af te werken
  • 1 stokbrood (of groot ciabatta brood)
  • 1 Camembert (in rond houten doosje - kan ook met Brie)
  • 1 el honing
  • 2 takjes rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Voor de bruschetta's, begin met het in vieren snijden van de kerstomaten.
    Snij de courgette in kleine blokjes.
    Hak de rode ui heel fijn.
    Meng de kerstomaten, courgette, rode ui, geperst half teentje look, oregano, basilicum, 1el olijfolie, peper en zout.
    Snij het stokbrood in dunne plakjes
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de Camembert in het midden van de bakplaat. Ik heb deze in het houten doosje laten zitten. Wel eerst de plastic rondom verwijderen.
    Maak enkele insnijdingen met een mes in de bovenkant van de Camembert. Giet er wat honing over en leg er de takjes rozemarijn op.
    Leg de plakjes stokbrood rondom de Camembert. Wrijf de plakjes wat in met olijfolie. Verdeel het groentemengsel over de plakjes brood. Bak voor zo'n 15 a 20min in de oven. Tot de Camembert mooi zacht is gebakken en de bruschetta's mooi goudbruin gebakken zijn.
    Haal uit de oven. Je kan eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas over de bruschetta's strooien.
    Serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord apero, borrelhapje, brie, bruschetta, hapje, kaas, snel klaar, zomer