Ga terug
Deze makkelijke fritters met zalm met dillesausje zijn lekker veelzijdig. Serveer ze als doordeweekse maaltijd met een frisse salade of als hapje bij een gezellige borrel of apéro. Deze gezonde hartige pannenkoekjes of koekjes zijn heerlijk van smaak en origineel om op tafel te zetten.

Fritters met zalm

Deze makkelijke fritters met zalm met dillesausje zijn lekker veelzijdig. Serveer ze als doordeweekse maaltijd met een frisse salade of als hapje bij een gezellige borrel of apéro. Deze gezonde hartige pannenkoekjes of koekjes zijn heerlijk van smaak en origineel om op tafel te zetten.
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • +/- 320 gr verse zalmfilet
  • 2 stuks geroosterde paprika's (uit bokaaltje)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1,5 el Mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 2 eieren
  • 50 gr paneermeel
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Dille dipsausje

  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1 el mayonnaise
  • 1,5 el dille (fijngehakt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de zalm in heel fijne blokjes te snijden. Doe alvast in een mengkom.
    Snij de geroosterde paprika's en in kleine stukjes en voeg toe aan de mengkom.
    Hak de lente-uitjes fijn en voeg ook toe aan de kom.
    Meng dit alvast even.
    Voeg de zeste van citroen toe samen met de mayonaise, mosterd, eieren, peper en zout. Meng goed. Als laatste voeg je het paneermeel toe. Meng goed.
    Verhit een pan met een royale scheut zonnebloemolie. Schep ongeveer 1 volle eetlepel (per fritter) in de warme pan. Duw ietwat aan. Perfect rond krijg je deze niet. Zorg wel dat de fritter niet breekt. Bak ongveer zo'n 2 a 3min per kant tot deze mooi goudbruin is. Je kan perfect meerdere fritters in een pan bakken.
    Laat ze na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier.
    Serveer dan direct met de dillesaus.
  • De dillesaus kan je makkelijk al even op voorhand maken. Des te langer dat deze kan staan des te meer smaak. Meng hiervoor alle ingredienten, dek af en bewaar in de koelkast
Trefwoord doordeweeks recept, hapje, snel klaar, zalm