Ga terug
Dit makkelijke recept voor Naanbrood met tzatziki en tomatensalade is lekker veelzijdig. Je kan deze serveren als doordeweekse maaltijd of als zomers hapje bij een gezellige apéro of borrel. Het naanbrood maken we zelf en is super snel klaar. Afwerken met wat homemade snelle tzatziki en een frisse tomatensalade met stukjes nectarine

Naanbrood met tzatziki en tomatensalade

Dit makkelijke recept voor Naanbrood met tzatziki en tomatensalade is lekker veelzijdig. Je kan deze serveren als doordeweekse maaltijd of als zomers hapje bij een gezellige apéro of borrel. Het naanbrood maken we zelf en is super snel klaar. Afwerken met wat homemade snelle tzatziki en een frisse tomatensalade met stukjes nectarine
Porties 4

Ingrediënten
  

Tomatensalade

  • 500 gr kerstomaten
  • 1 kleine rode ui (of sjalot
  • 2 nectarines
  • 2 el peterselie (fijn gehakt)
  • 1 el balsamico azijn (of natuurazijn)
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Tzatziki

  • 1/2 komkommer
  • 1 teentje look
  • 1 kl dille optioneel (fijngehakt)
  • 250 gr griekse yoghurt
  • Peper en zout

Naanbrood

  • 270 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr yoghurt (ik gebruikte griekse yoghurt)
  • 1 el olijfolie
  • 1 snuifje suiker
  • Peper en zout

Instructies
 

Tomatensalade

  • TIP! Je kan deze makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Des te langer ie kan staan des te meer smaak.
    Snij de kerstomaten in kwartjes.
    Pel de rode ui en hak heel fijn.
    Snij de perzik in kleine blokjes.
    Doe de tomaatjes, ui en perzik in een mengkom. Voeg er de fijngehakte peterselie, balsamico azijn, olijfolie, peper en zout aan toe. Meng goed. Dek goed af en zet in de koelkast tot voor het serveren.

Tzatziki

  • Ik ga voor de luie snelle versie en heb gewoon de komkommer heel fijn gehakt (wel eerst de zaadjes verwijderen).
    Wil je het volgens de traditionele wijze maken, rasp de komkommer dan. Leg in een vergiet en laat gaat goed uitlekken.
    Pers het teentje look uit.
    Meng de blokjes komkommer (of de uitgelekte geraspte komkommer) met de look, dille, yoghurt, peper en zout.
    Dek goed af en bewaar in de koelkast
    TIP! Dit kan je ook makkelijk al enkele uren van tevoren maken.

Naanbrood

  • Doe de bloem, yoghurt, olijfolie, snuifje suiker, peper en zout in een mengkom. Mix of kneed dit tot een mooie deegbal
    Verhit een pan zonder vetstof.
    Ga je voor een doordeweekse maaltijd, verdeel het deeg dan in 4 porties. Strooi wat bloem op je werkoppervlak. Rol elke portie uit met een deegrol. Je mag dit vrij platrollen. Leg in de pan en bak mooi goudbruin langs beide kanten. Het broodje zal tijdens het bakken nog wat uitzetten.
    Ga je voor een hapje, dan maak je de porties nog wat kleiner.
    Na het bakken, zien de broodjes er wat droog uit maar dat zijn ze zeker niet. Je kan ze na bakken nog inwrijven met wat kruidenolie (zie notities) of werk direct af met de tzatziki en de tomatensalade. Optioneel kan je nog afwerken met wat gedroogde ham.
    Smakelijk

Notities

Kruidenolie : 4el olijfolie mengen met 1/2 geperst teentje look, peper en zout