Ga terug
Deze frisse makkelijke citroenmousse is een lekker simpel zomers toetje. Dit dessertje in glaasje is gemaakt op basis van room, mascarpone en lemon curd. Lekkere laagjes citroenmousse afgewisseld met wat lemon curd en zomerse bessen

Citroenmousse met bessen

Deze frisse makkelijke citroenmousse is een lekker simpel zomers toetje. Dit dessertje in glaasje is gemaakt op basis van room, mascarpone en lemon curd. Lekkere laagjes citroenmousse afgewisseld met wat lemon curd en zomerse bessen
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 dessert glaasjes

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml room
  • 150 gr mascarpone
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 5,5 el lemon curd (*)
  • 40 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 125 gr kersen
  • 150 gr aardbeien
  • 125 gr frambozen
  • 1 el bruine suiker (= cassonade)
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de citroenmousse.
    Doe de room, mascarpone, zeste van citroen, 1,5el lemon curd, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot een romige mousse.
    Zet even in de koelkast om op te stijven.
  • Ontpit de kersen en snij in kleiner stukje.
    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleine blokjes.
    Halveer de frambozen.
    Meng het fruit met de bruine suiker en citroensap.
  • Voor de samenstelling van de glaasjes.
    Doe wat van de citroenmousse op de bodem van de glaasjes gevolgd door 1el (per glaasje) lemon curd. Verdeel hierover de fruit salsa en eindig met de resterende citroenmousse.
    Zet in de koelkast tot voor het serveren.
Trefwoord bessen, dessert, dessert in een glaasje, lemon curd, mascarpone, snel klaar, zomers dessert