Ga terug
Wafels hoeven niet altijd zoet te zijn, ook hartige wafels zijn super lekker! Probeer zeker eens dit makkelijke recept voor Hartige wafeltjes met vleessalade. Lekkere krokante wafeltjes belegd met een simpel smaakvolle vleessla. Dit gerechtje staat super snel op tafel, een deel kan je op voorhand al maken en iedereen zal er van smullen.

Hartige wafeltjes met vleessalade

Wafels hoeven niet altijd zoet te zijn, ook hartige wafels zijn super lekker! Probeer zeker eens dit makkelijke recept voor Hartige wafeltjes met vleessalade. Lekkere krokante wafeltjes belegd met een simpel smaakvolle vleessla. Dit gerechtje staat super snel op tafel, een deel kan je op voorhand al maken en iedereen zal er van smullen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

vleessalade

  • 3 eieren
  • 400 gr gekookte ham (*)
  • 1/2 kleine sjalot (**)
  • +/- 10 kleine augurken (kies de zure variant)
  • 3 el yoghurt (volle of griekse yoghurt)
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 1,5 el peterselie optioneel (fijngehakt)
  • 1,5 el bieslook optioneel (fijngehakt)
  • Peper en zout

Hartige wafels

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 130 gr boter (gesmolten
  • 230 gr zelfrijzende bloem
  • 200 ml bruiswater
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de vleessalade. Je kan deze perfect de dag voordien al maken dan heeft ie nog meer smaak.
    Kook de eieren hard en laat dan volledig afkoelen. Eenmaal volledig afgekoeld plet deze of hak in kleine blokjes.
    Snij de ham in kleine blokjes.
    Pel de sjalot en hak heel fijn.
    Dep de augurken ietwat droog en hak dan heel fijn.
    Doe de yoghurt, mayonaise, mosterd, peper en zout in een mengkom. Roer dit los. Voeg hier de ham, sjalot, augurken en optioneel peterselie en bieslook aan toe. Meng goed. Op het laatstse voeg je de eieren toe en meng nog even kort. Proef en breng verder op smaak met peper en zout, eventueel wat extra mosterd op citroensap. Wil je hem iets smeuiger voeg dan nog wat yoghurt of mayonaise toe.
    Dek af en zet in de koelkast.
    TIP! Als je deze op voorhand maakt, kan het zijn dat ie wat droger is. Voeg dan voor het serveren nog wat yoghurt of mayonaise toe.
  • Voor de hartige wafels, roer je alvast de eieren met de melk los in een mengkom. Voeg hier de gesmolten boter aan toe samen met peper en zout. Roer goed los. Doe er de bloem bij, roer goed tot een gladde massa. Als laatste giet je er het bruiswater bij. Roer goed.
    Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo'n 2el (per wafel) van het deeg in het wafelijzer. Bak de wafels mooi goudbruin.
    Eenmaal gebakken, serveer direct met de vleessalade (en optioneel wat salade en/of komkommer)

Notities

(*) Je kan hier kiezen voor dunne sneetjes of dikkere sneetjes. In sommige supermarkten verkopen ze reeds hamblokjes. 
(**) ik verkies om sjalot te gebruiken omdat ik deze persoonlijk meer smaak vind hebben. Je zou hier ook zilveruitjes voor kunnen gebruiken. Laat deze dan wel goed uitlekken
Trefwoord ham, hartige wafels, op voorhand maken, picknick, snel klaar, vleessalade, wafels