Ga terug
Deze heerlijk makkelijke aardbeienmousse is het ideale dessertje voor deze zomer. Gemaakt van verse Belgische aardbeien, mascarpone en room. Een snel simpel dessertje in een glaasje!

Aardbeienmousse

Deze heerlijk makkelijke aardbeienmousse is het ideale dessertje voor deze zomer. Gemaakt van verse Belgische aardbeien, mascarpone en room. Een snel simpel dessertje in een glaasje klaar in minder dan 20min!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediƫnten
  

  • 350 gr aardbeien
  • 2 el citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker (= 10gr)

Mousse

  • 150 gr mascarpone
  • 220 ml room
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr aardbeien

Instructies
 

  • Begin met het maken van de coulis.
    Verwijder het kroontje van de aardbeien en doe in een blender samen met het citroensap en vanillesuiker. Mix tot een glad papje.
    Zet even opzij.
  • Voor de mousse doe de mascarpone, room, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot je de textuur van dikke yoghurt hebt.
    Voeg hier zo'n 3el van de aardbeien coulis aan toe. Meng dit kort met een spatel.
    Snij de aardbeien (200gr) in kleine blokjes en meng dit onder de mousse met een spatel. Verdeel de mousse over de glaasjes en werk af met de coulis.
    Zet in de koelkast tot voor het serveren.
    TIP! Je kan dit makkelijk enkele uren van tevoren maken.
    Serveer eventueel met een droog koekje (Maria koekjes, Sprits koekjes, speculaas, sigarenkoekjes ... )
Trefwoord aardbeien, dessert, dessert in een glaasje, gemakkelijk dessert, mascarpone, room, snel dessert, zomers dessert