Ga terug
Makkelijk, snel om te maken en zo lekker ... dat is de perfecte omschrijving van deze Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache. Eentje om in het weekend rustig van te genieten samen met een kopje koffie of thee.

Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache

Makkelijk, snel om te maken en zo lekker ... dat is de perfecte omschrijving van deze Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache. Eentje om in het weekend rustig van te genieten samen met een kopje koffie of thee.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

Pistache crumble

  • 50 gr pistachenoten (ongezouten & gepeld)
  • 20 gr bloem
  • 30 gr suiker
  • 30 gr boter (koud)

Cake

  • 220 gr boter (gesmolten)
  • 4 eieren
  • 20 gr vanillesuiker (= 2 zakjes)
  • 120 gr suiker
  • 1 tl zeste van citroen
  • 3 tl vlierbloesemsiroop
  • 1 el citroensap
  • 200 ml melk
  • 230 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr frambozen

Instructies
 

  • Begin met het maken van de pistache crumble.
    Maal de pistachenoten fijn in een blendertje.
    Meng de fijngemalen pistaches met bloem en suiker. Doe er de koude boter in blokjes bij en kneed of mix tot je een crumble krijgt. Zet even opzij.
  • Voor het maken van de cake.
    Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
    Doe de gesmolten boter in een mengkom samen met de eieren, vanillesuiker, suiker, zeste van citroen, vlierbloesemsiroop, citroensap en melk. Roer dit los tot een glad papje.
    Voeg er de bloem en amandelmeel aan toe. Meng goed tot een glad deeg. Laat dit deeg zo'n 10min staan dan zal het ietwat dikker worden.
    Giet het deeg vervolgens in de springvorm. Verdeel er de frambozen over en strooi er de pistache crumble over.
    Bak de cake voor zo'n 50 a 60min in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. Haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder afkoelen op een rooster.
    Bewaar de cake luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord dessert, frambozen, gebak, pistachenoten, vlierbloesem