Omgekeerde rabarbercake
Deze makkelijke Omgekeerde rabarbercake is er eentje om op je "to bake lijstje" te zetten. Officieel noemen ze dit een upside down cake. Heerlijk zacht gebakken rabarber gecombineerd met een lekkere cake met amandelen. Ideaal om die zalige rabarber in je tuin in te verwerken.
- 5 a 6 stengels rabarber
- 1 el boter
- 2 el suiker
- 1 el bloem
- 2 el rabarber of aardbei confituur
Cake
- 125 gr boter (op kamertemperatuur)
- 100 gr bruine suiker (= cassonade)
- 1 zakje vanillesuiker (= 10gr)
- 1,5 tl zeste van sinaasappel (fijn gerapst)
- 1 tl vanille extract
- 2 eieren
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 100 gr amandelmeel (of amandelpoeder)
- 125 ml melk (op kamertemperatuur)
Trefwoord amandelmeel, dessert, gebak, rabarber, rabarbercake