Ga terug
We gaan koekjes bakken namelijk deze makkelijke en vooral super lekkere Koekjes met blauwe bessen. Heerlijke zachte koekjes met daarin zowel confituur van blauwe bessen als verse blauwe bessen. Deze zijn super leuk om samen met de kids te bakken.

Koekjes met blauwe bessen

We gaan koekjes bakken namelijk deze makkelijke en vooral super lekkere Koekjes met blauwe bessen. Heerlijke zachte koekjes met daarin zowel confituur van blauwe bessen als verse blauwe bessen. Deze zijn super leuk om samen met de kids te bakken.
Gang gebak, Tussendoortje, voor bij de koffie
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • 110 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 30 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 eigeel
  • 180 gr patisseriebloem
  • 10 gr maizena (of vanille puddingpoeder)
  • 5 gr bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 el blauwe bessen confituur
  • 80 gr blauwe bessen

Instructies
 

  • Doe de zachte boter in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer) samen met de bruine suiker en suiker. Mix op hoge snelheid tot een romige massa voor toch wel 2min. Schraap af en toe de zijkanten even los.
    Voeg vervolgens vanille extract en eigeel toe. Mix nog even goed door.
    Doe er de bloem, maizena, bakpoeder en snuifje kaneel bij. Mix op lage snelheid tot een ietwat plakkerige kruimels. Dit kan nog ietwat droog zijn maar dat komt goed.
    Voeg de blauwe bessen confituur toe en mix nog even kort. De confituur zal er echt voor gaan zorgen dat dit een plakkerige massa wordt. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe en meng dit heel kort met een spatel doorheen het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Vorm nu kleine balletjes van het deeg. Zorg dat elk balletje 2 a 3 bessen bevat. Leg op de bakplaat en duw iets platter. Als de randen ietwat openbarsten, probeer wat toe te kneden.
    Leg de balletjes niet vlak naast elkaar aangezien deze tijdens het bakken ietwat zullen uitzetten. Je kan dus het best in porties bakken.
    Bak de koekjes voor zo'n 12min tot de randjes mooi goudbruin beginnen kleuren. In het midden zullen ze nog heel zacht zijn maar bij het afkoelen zullen ze uitharden. Haal uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat even afkoelen. Je zal zien dat ze steviger worden. Haal dan van de bakplaat en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, bakken met de kids, blauwe bessen, koekjes, voor bij de koffie