Mascarpone taart met rabarber
Rabarber in je tuin staan en je weet niet wat er mee te maken? Dan is deze mascarpone taart met rabarber een echte aanrader. Deze taart is super makkelijk en snel te maken en gewoon heerlijk van smaak. Vergelijk het met een cheesecake maar dan met mascarpone. Ideaal om bij de koffie of thee in het weekend te serveren
Koekjes laagje
- 150 gr patisseriebloem
- 30 gr vanille puddingpoeder of maizena
- 30 gr suiker
- 10 gr vanillesuiker (=1 zakje)
- 125 gr boter (koud)
- 2 a 3 el melk
Mascarpone laagje
- 2 stengels rabarber
- 500 gr mascarpone
- 110 gr suiker
- 20 gr vanillesuiker (= 2 zakjes)
- 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 2 eieren
- 30 gr vanille puddingpoeder
Begin met de bodem en zijkanten van de springvorm te bekleden met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden. Begin met het maken van het koekjes laagjeDoe de bloem, vanille puddingpoeder, suiker en vanille suiker in een mengkom (eventueel van je keukenmachine) en roer dit alvast even los. Doe er de koude boter in kleine blokjes en mix/kneed dit tot je fijne kruimels krijgt die ietwat plakkerig zijn. Is het iets te droog, begin dan met 1 a 2el melk toe te voegen. Mix of kneed opnieuw even tot je "ietwat plakkerige" kruimels krijgt.Doe dit op de bodem van je springvorm en duw dit goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is. Zet dit in even in de koelkast terwijl je het mascarpone laagje maakt Voor het maken van het mascarpone laagje.Verwijder alvast even het harde achterste gedeelte van de rabarber. Snij vervolgens in kleine stukjes van zo'n 2cm breedte. Zet even opzij.Mix je de mascarpone even los in een mengkom (gebruik hier je keukenmachine of handmixer). Doe er de suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en de eieren bij en mix dit los tot een gladde crème. Als laatste voeg je de vanille puddingpoeder toe en mix nog even goed door tot je opnieuw een gladde crème krijgt. Schep deze crème bovenop het koekjes laagje en verdeel er de rabarber over. Bak de taart voor zo'n 50 a 55min tot het mascarpone laagje mooi stevig gebakken is. Zet de oven uit en zet de deur op een klein kiertje. Laat de taart zo'n 10min in de oven ietwat afkoelen. Haal dan uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen. TIP! De taart is op haar lekkerste als ze nog een beetje lauw is.Smakelijk
Trefwoord bakken, dessert, gebak, mascarpone, rabarber