Ga terug
Het is weekend en daar hoort een lekker borrelhapje bij! Dit makkelijke Bladerdeeghapje met zalm en asperges is een lekker hapje om mee uit te pakken. Super simpel, weinig werk en snel te maken met heerlijke asperges van bij ons. Ideaal om te serveren bij de apéro

Bladerdeeghapje met zalm en asperges

Het is weekend en daar hoort een lekker borrelhapje bij! Dit makkelijke Bladerdeeghapje met zalm en asperges is een lekker hapje om mee uit te pakken. Super simpel, weinig werk en snel te maken met heerlijke asperges van bij ons. Ideaal om te serveren bij de apéro
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 plakjes bladerdeeg (*)
  • 1/2 bussel witte asperges
  • 3 lente-uitjes
  • 150 gr gerookte zalm
  • 125 gr crème fraiche (of roomkaas type Philadelphia)
  • 1 kl dille (fijngehakt) - optioneel peterselie
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • Peper en zout
  • 1 ei

Instructies
 

  • Schil de asperges, verwijder het harde achterste en snij in kleine stukjes
    Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water, giet af en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Hak ondertussen de lente-ui fijn.
    Snij de gerookte zalm in kleine stukjes of reepjes.
  • Doe de crème fraiche (of roomkaas) in een mengkom samen met de fijngehakte dille, zeste van citroen, peper en zout. Roer dit goed los. Voeg er de afgekoelde asperges aan. toe samen met de lente-ui en gerookte zalm.
    TIP! Tot hier kan je makkelijk al enkele uren op voorhand maken en koel bewaren in de koelkast. Zorg er wel voor dat je asperges goed zijn uitgelekt anders zal dit mengsel te vochtig worden. Of als je dit op voorhand wilt maken, voeg de asperges dan pas later toe vlak voor je de hapjes gaat vullen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Leg hierop de plakjes (ontdooid) bladerdeeg.
    Verdeel in het midden van elk plakjes wat van het asperge-zalm mengsel (ongeveer 1 volle eetlepel). Vouw de punten van het deeg naar het midden zodat er een pakketje ontstaat. Wrijf in met wat losgeklopt ei .
    Bak de hapjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 20min en serveer dan direct.
    Smakelijk

Notities

(*) ik heb hiervoor kleine vierkante plakjes bladerdeeg gebruikt (deze hebben ze o.a. bij AH, Delhaize in de diepvries). Ik reken zo'n 2 pakjes per persoon. Je kan ook voor een grote vel bladerdeeg kiezen, ik zou er dan 2 kopen. Het makkelijkste is om deze dan te in vierkantjes te snijden. 
Omdat ik met diepvries plakjes bladerdeeg heb gewerkt, dien je deze wel eerst te ontdooien. 
 
 
Trefwoord asperges, bladerdeeg, borrelhapje, gerookte zalm, hapje, snel klaar, witte asperges