Ga terug
Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker dessertje? Dan is deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen wat je zoekt. Heel eenvoudig om te maken en iedereen zal er van smullen. Lekker krokant bladerdeeg in de vorm van een strudel met een cheesecake vulling en heerlijke blauwe bessen.

Bladerdeeg taart met blauwe bessen

Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker dessertje? Dan is deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen wat je zoekt. Heel eenvoudig om te maken en iedereen zal er van smullen. Lekker krokant bladerdeeg in de vorm van een strudel met een cheesecake vulling en heerlijke blauwe bessen.
Gang dessert, gebak
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia of Monchou)
  • 1 eigeel + 1 ei extra
  • 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
  • 60 gr suiker
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 20 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 1 vel bladerdeeg (*)
  • 125 gr blauwe bessen

Instructies
 

  • Begin met het maken van de vulling.
    Doe hiervoor de roomkaas, eigeel, vanillesuiker, suiker en zeste van citroen in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa. Voeg er het puddingpoeder aan toe en mix opnieuw tot je een gladde crème hebt.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Rol het bladerdeeg open. Laat vooral het bijgeleverde bakpapier aan de onderkant zitten. Ook bij het vullen en dichtvouwen laat je bladerdeeg op het papier liggen zo kan je het makkelijk samen op de bakplaat leggen.
  • Schep de roomkaas crème in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel de blauwe bessen over de crème. Opgelet! De crème zal ietwat gaan uitlopen, dus doorwerken is de boodschap 😉
    Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk. Schuif de strudel voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bakplaat. Wrijf de bovenkant in met het losgeklopt ei.
    Bak de strudel mooi goudbruin in de oven voor zo'n 30 a 35min.
    Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen en serveer dan.
    Smakelijk

Notities

(*)indien je een rechthoekig vel bladerdeeg kan vinden, kies hiervoor dat is iets makkelijker werken. Met een ronde vorm lukt het ook
Trefwoord bladerdeeg, blauwe bessen, dessert, gebak, snel dessert, snel klaar