Ga terug
Van deze makkelijke Cake met witte chocolade en kersen word je gewoon gelukkig. Een lekkere luchtige vanillecake met yoghurt en stukjes witte chocolade in het deeg. We werken deze eenvoudige cake af met wat slagroom en kersen/kriekjes. Simpel, snel en overheerlijk.

Cake met witte chocolade en kersen

Van deze makkelijke Cake met witte chocolade en kersen word je gewoon gelukkig. Een lekkere luchtige vanillecake met yoghurt en stukjes witte chocolade in het deeg. We werken deze eenvoudige cake af met wat slagroom en kersen/kriekjes. Simpel, snel en overheerlijk.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr kersen

Cake

  • 50 gr witte chocolade
  • 170 gr zelfrijzende bloem
  • 30 gr vanille puddingpoeder of maizena
  • 150 gr griekse yoghurt (op kamertemperatuur)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • 115 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
  • 290 gr suiker
  • 3 eiwitten

Slagroom

  • 250 ml room
  • 60 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract

Instructies
 

  • Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier. Voor de zijkanten, je kan deze best even wat inwrijven met boter zo zal het bakpapier beter blijven kleven.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Hak de witte chocolade fijn. Het is belangrijk om deze echte fijn te hakken, zijn de stukjes te groot dan zullen deze meteen naar beneden vallen in het deeg. Als je deze fijnhakt dan blijven deze mooi verdeeld over de cake.
    Meng de zelfrijzende bloem met vanille puddingpoeder of maizena. Zet even opzij.
    Meng de griekse yoghurt met de olie en vanille extract. Zit zal er ietwat gekabbeld uitzien en moeilijk te mengen. Maar dit hoeft niet perfect gemengd te zijn.
  • Doe de zachte boter, vanillesuiker en suiker in een mengkom en mix dit los op hoge snelheid voor zo'n 3min. Dit zal een vrij droge massa zijn, dat is normaal. Schraap af en toe de zijkanten even los.
    Voeg de eiwitten toe en mix voor zo'n 3min op hoge snelheid tot dit mooi licht en luchtig is.
    Zet nu je mixer op de laagste snelheid. Voeg afwisselend wat van het bloem-puddingpoeder en yoghurt-olie mengsel toe. Mix tot je een mooi glad deeg hebt en zet dan je mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten van de kom kan je met een spatel nog even mengen. Als laatste voeg je de fijngehakte chocolade toe en meng dit nog even kort met een spatel.
    Schep het deeg in de springvorm en bak de cake voor zo'n 50 a 60min tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat zo'n 10min afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.

Slagroom

  • Als de cake en kersen/krieken volledig zijn afgekoeld kan je de slagroom gaan opkloppen.
    Doe de room, poedersuiker en vanille extract in een kom en klop deze stevig op. Klop natuurlijk niet te lang, hij moet nog lekker romig zijn.
  • Vlak voor het serveren, verdeel je de slagroom bovenop de cake gevolgd door de kersen.
    Smakelijk
Trefwoord cake, dessert, gebak, kersen, krieken, slagroom, witte chocolade, yoghurt