Ga terug
Deze Pasta pesto met kip en asperges is een snelle makkelijke doordeweekse maaltijd ideaal om je weekmenu te zetten. Heerlijke pasta met stukjes kip in een romige saus met pesto, asperges en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk en klaar in 30min

Pasta pesto met kip en asperges

Deze Pasta pesto met kip en asperges is een snelle makkelijke doordeweekse maaltijd ideaal om je weekmenu te zetten. Heerlijke pasta met stukjes kip in een romige saus met pesto, asperges en wat gedroogde ham. Simpel, weinig werk en klaar in 30min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 3 kipfilets
  • 125 gr groene pesto (kant-en-klaar of homemade)
  • 2 kleine sjalotten (of ui)
  • 1 teentjes look
  • 1 bussel groene asperges (*)
  • 250 ml room
  • 200 ml bouillon (kip of groente)
  • 400 gr spaghetti (of andere pasta)
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1/2 citroen
  • 8 sneetjes gedroogde ham (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de kipfilet in kleine blokjes of stukjes te snijden.
    Pel de sjalotten en hak fijn.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Verwijder het harde achterste gedeelte van de asperges. Snij de rest in kleine stukjes.
  • Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Voeg de blokjes kip toe samen met 1 el pesto. Roer dit even goed los. Kleur de kipfilet aan langs alle kanten en schep dan uit de stoofpot. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Giet nu eventueel nog wat extra olijfolie in de stoofpot en stoof hierin de sjalot mooi glazig aan. Maak de stoofpot niet proper. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt.
    Doe er dan de look en asperges bij en laat zo'n minuutje mee bakken.
    Blus met de room en bouillon. Voeg ook de blokjes kip terug toe. Roer even goed en laat dan 6 a 8min zachtje sudderen zodat de saus ietwat kan inkoken. Als de saus nog wat aan de lopende kant is, geen probleem door de kaas die we gaan toevoegen zal ze ook wat gaan indikken.
  • Terwijl de saus met kip rustig staat te sudderen, kook de spaghetti gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet dan af. Hou voor de zekerheid een kopje van het kookwater bij. Moest de saus ietwat te dik worden, kan je wat van dit water toevoegen.
  • Haal de stoofpot na zo'n 6 a 8min sudderen van het vuur. Voeg de rest van de pesto toe samen met de Parmezaanse kaas. Roer goed los. Proef en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    Als laatste voeg je de gekookte pasta toe. Meng goed en serveer direct met optioneel wat gedroogde ham.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan dit ook maken met witte asperges maar deze zou dan ik dan even apart al zo'n 3min voorkoken alvorens aan de pesto roomsaus toe te voegen
Trefwoord doordeweeks recept, gedroogde ham, kip, klaar in 30min, pasta, pesto, snel klaar, weekmenu