Ga terug
Deze recept voor Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas is eigenlijk gebaseerd op de bekende Monchou taart. Een taart die we gaan serveren in een glaasje en ik gebruik Philadelphia ipv Monchou. Een super makkelijk en snel te maken dessertje dat je op voorhand al kan maken

Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas

Deze recept voor Cheesecake in een glaasje met kersen en speculaas is eigenlijk gebaseerd op de bekende Monchou taart. Een taart die we gaan serveren in een glaasje en ik gebruik Philadelphia ipv Monchou. Een super makkelijk en snel te maken dessertje dat je op voorhand al kan maken
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • 350 gr kersen of krieken op sap
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1 el suiker
  • 1 el maizena of vanille puddingpoeder
  • 10 speculaas koekjes
  • 200 gr roomkaas (Type Philadelpha of Monchou)
  • 30 gr poedersuiker
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1/2 tl vanille extract
  • 250 ml room

Instructies
 

  • Omdat de kriekjes/Kersen volledig afgekoeld dient te zijn, begin je best hiermee. Of je kan deze ook al makkelijk de dag voordien maken.
    Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker en suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Maal de speculaas koekjes fijn.
  • Voor de roomkaas vulling, doen we de roomkaas in een mengkom samen met poedersuiker, zeste van citroen en vanille extract. Mix dit tot een gladde massa.
    Giet er vervolgens de room bij en klop dit op tot een luchtige mousse.
  • Nu kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Verdeel de verkruimelde speculaas koekjes over de glazen gevolgd door de mousse en als laatste de kriekjes/kersen.
    Zet dit minstens 20min in de koelkast.
    TIP! Je kan dit dessertje makkelijk al zo'n 2h op voorhand samenstellen en koel bewaren in de koelkast.
Trefwoord cheesecake, dessert, dessert in een glaasje, kersen, kriekjes, roomkaas, speculaas