Ga terug
Deze makkelijke curry met kalkoen is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk, veel groentjes, eenvoudige ingrediënten, weinig afwas, licht en klaar in minder dan 30min. Je kan zelf nog extra groentjes toevoegen en de kalkoen kan je vervangen door kip.

Curry met kalkoen

Deze makkelijke curry met kalkoen is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk, veel groentjes, eenvoudige ingrediënten, weinig afwas, licht en klaar in minder dan 30min. Je kan zelf nog extra groentjes toevoegen en de kalkoen kan je vervangen door kip.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr spekblokjes (gerookt)
  • 4 kleine kalkoenfilets (of kip)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 2 paprika's
  • 1,5 kl kerriepoeder (of curry madras = meer smaak)
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 300 ml bouillon (kip of groente)
  • 250 ml room
  • 100 ml melk
  • 1 kl maizena
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • gekookte broccoli of bloemkool (optioneel)
  • Rijst of noedels

Instructies
 

  • Begin eerst met het snijwerk.
    Snij de kalkoenfilets in kleine stukjes of blokjes
    Pel de ui en hak fijn
    Pel de look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak ook fijn.
  • Verhit een stoofpot zonder vetstof en bak hierin eerst de spekblokjes mooi goudbruin aan. Schep dan uit de pot en zet even opzij.
    Voeg een scheutje olijfolie toe aan dezelfde stoofpot (niet proper maken) en bak hierin de stukjes kalkoen kort aan. Gewoon even aankleuren langs alle kanten. Kruid deze ook nog even met peper en zout. Schep dan ook uit de pot en zet even opzij.
  • Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan dezelfde stoofpot (zonder proper maken) en stoof hierin de ui mooi aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er vervolgens de look en paprika bij en laat een minuutje mee bakken. Doe er kerriepoeder en tomatenpuree bij. Roer dit goed los en laat ook dit een minuutje mee bakken.
    Blus met de bouillon en roer goed de bodem los. Giet er vervolgens de room bij en voeg ook de spekjes en kalkoen terug toe. Laat dit zo'n 10min zachtjes sudderen.
    Roer ondertussen de melk los met maizena. Voeg dit toe aan de curry, roer goed zodat de curry ietwat kan indikken. Proef even en breng nog verder op smaak met peper, zout, citroensap en eventueel nog wat extra kerriepoeder.
  • Serveer de curry met rijst of noedels en eventueel nog wat gekookte broccoli en/of bloemkool
    Smakelijk
Trefwoord curry, doordeweeks recept, kalkoen, klaar in 30min, paprika, weekmenu