Ga terug
Smullen gaan we doen met deze makkelijke Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen saus. Super licht en zacht en hebben wel wat weg van de American Pancakes, enkel nog luchtiger. Serveren doen we met een heerlijke saus op basis van blauwe bessen en maple syrup.

Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen saus

Smullen gaan we doen met deze makkelijke Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen saus. Super licht en zacht en hebben wel wat weg van de American Pancakes, enkel nog luchtiger. Serveren doen we met een heerlijke saus op basis van blauwe bessen en maple syrup.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Ingrediƫnten
  

Blauwe bessen saus

  • 250 gr blauwe bessen
  • 125 ml maple syrup
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl kaneel

Ricotta pannenkoeken

  • 500 ml melk
  • 1 citroen (zeste en sap)
  • 50 gr boter
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 6 gr baking soda
  • 2 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1 el suiker
  • 2 tl vanille extract

Instructies
 

Blauwe bessen saus

  • Doe de blauwe bessen in een kookpotje samen met de maple syrup, sap van halve citroen en kaneel. Zet op een zacht vuurtje en laat zachtjes sudderen zodat de bessen mooi kunnen open poffen. Reken op zo'n 10min, haal dan van het vuur en laat ietwat afkoelen. Ondertussen kan je de pannenkoeken maken.

Ricotta pannenkoeken

  • Begin met de melk te mengen de fijn geraspte zeste van 1 citroen en het sap van de citroen. De melk zal beginnen kabbelen, dat is normaal. Zet even opzij
    Smelt de boter.
    Meng de zelfrijzende bloem met baking soda en zet ook even opzij.
  • Doe de ricotta samen met de eigelen, gesmolten boter, vanillesuiker, suiker en vanille extract in een ruime mengkom. Mix of meng dit los tot een glad mengsel. Giet er de gekabbelde melk bij en meng opnieuw goed.
    Voeg er het bloem-baking soda mengsel aan toe en meng goed tot een glad beslag. Het deeg zal door de baking soda serieus beginnen uitzetten, daarom is het belangrijk om een ruime kom te gebruiken.
    Klop in een apart kom de eiwitten stijf op en meng dit met een spatel onder het beslag. Meng voorzichtig en niet te lang
  • Verhit een pan met wat olie. Schep ongeveer 1 a 1,5el (per pannenkoekje) deeg in de pan. Bak de pannenkoeken mooi goudbruin voor zo'n 2min per kant.
    Serveer dan met de blauwe bessen saus.
Trefwoord blauwe bessen, brunch, maple syrup, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, ricotta, tussendoortje