Ga terug
Deze makkelijke Pasta met spekjes en romige tomatensaus hoort gewoon thuis op je weekmenu! Snel klaar, weinig ingrediënten, eenvoudig te maken en hemels van smaak. Het geheim van die lekkere romige tomatensaus ... dat is de burrata die we onder de saus gaan mixen. Dit receptje is ook ideaal om op voorhand al te maken en je kan het makkelijk vegetarisch maken.

Pasta met spekjes en romige tomatensaus

Deze makkelijke Pasta met spekjes en romige tomatensaus hoort gewoon thuis op je weekmenu! Snel klaar, weinig ingrediënten, eenvoudig te maken en hemels van smaak. Het geheim van die lekkere romige tomatensaus ... dat is de burrata die we onder de saus gaan mixen. Dit receptje is ook ideaal om op voorhand al te maken en je kan het makkelijk vegetarisch maken.
5 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gr spekblokjes (gerookt)
  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes look
  • 750 gr kerstomaten
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 snuifje suiker
  • 150 ml bouillon (kip of groente)
  • 1 bol burrata
  • 500 gr pasta
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een ruime (hoge pan) of stoofpot zonder vetstof. Bak hierin de spekblokjes mooi goudbruin.
    Ondertussen kan je de sjalotten pellen en grof hakken. Je hoeft dit niet super fijn te snijden aangezien later toch alles de mixer in gaat.
    Pel ook de teentjes look en hak deze ietwat fijn maar hoeft ook niet te fijn te zijn.
  • Als het spek mooi gebakken is, schep uit de pan en laat even uitlekken op wat keukenpapier.
    Giet een royale scheut olijfolie in dezelfde pan, maak de pan niet eerst proper. Voeg de sjalot toe en stoof deze mooi glazig aan voor zo'n 4min, roer regelmatig en laat niet te bruin worden. Doe er dan de look bij en laat ook een minuutje mee stoven. Laat ook deze niet bruin worden.
    Voeg er vervolgens de kerstomaten (in z'n geheel) aan toe, hussel even met de pan. Laat de kerstomaten zachtjes mee bakken voor zo'n 10min. Roer of schep om regelmatig. Zorg ervoor dat de look en sjalot niet te hard aanbakken.
    Na zo'n 10min voeg je de oregano, basilicum, suiker, bouillon, peper en zout toe. Laat zo'n 20min zachtjes sudderen. De kerstomaten zullen zacht worden. Je kan tijdens het sudderen de tomaten wat pletten met een vork of lepel.
  • Doe dan alles in een blender of in een hoge maatbeker samen met de bal burrata. Mix dit tot een gladde saus. Proef en breng nog wat op smaak met peper en zout.
  • Breng water aan de kook voor de pasta.
    Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Giet af en meng er de romige tomatensaus onder. Als laatste voeg je spekjes terug toe, meng nog even en serveer dan.
    Smakelijk
Trefwoord burrata, kerstomaten, op voorhand maken, pasta, spek, tomatensaus