Ga terug
Dit recept voor Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus is ook wel beter gekend als meatball subs. De broodjes worden belegd met heerlijke Italiaanse gehaktballetjes met Parmezaanse kaas, een heerlijk simpele tomatensaus en natuurlijk ook veel mozzarella. Ideaal als doordeweekse maaltijd of voor bij de borrel/apero.

Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept voor Broodje met gehaktballetjes in tomatensaus is ook wel beter gekend als meatball subs. De broodjes worden belegd met heerlijke Italiaanse gehaktballetjes met Parmezaanse kaas, een heerlijk simpele tomatensaus en natuurlijk ook veel mozzarella. Ideaal als doordeweekse maaltijd of voor bij de borrel/apero.
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 kleine afbakbroodjes
  • 1 a 2 bollen mozzarella

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 ei
  • 40 gr Paneermeel/panko
  • Peper en zout

Tomatensaus

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 400 gr passata
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 snuifje suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Gehaktballetjes

  • Doe het gehakt in een mengkom samen met de Parmezaanse kaas, oregano, basilicum, ei, peper en zout. Meng dit alvast goed. Voeg er paneermeel/panko aan toe en meng goed. Rol er kleine gehaktballetjes van.
    Laat ze zo’n 20min (mag langer) afgedekt opstijven in de koelkast. Ondertussen kan je de saus maken
    TIP! Dit kan je makkelijk al enkele uren van tevoren doen en afgedekt bewaren in de koelkast. 

Tomatensaus

  • TIP ! Terwijl de gehaktballen in de koelkast staan, kan je de saus maken. Of je kan de saus ook 1 of 2 dagen van tevoren maken. Als ze een nachtje kan staan, wordt ze nog lekkerder. 
    Hak de sjalotten en look fijn.Verhit olijfolie in een stoofpotje en stoof hierin de sjalot eerst mooi aan voor zo’n 3min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. 
    Doe er de fijngehakte look bij en laat een minuutje mee bakken. Zorg ervoor dat de look niet bruin wordt. Giet er de passata bij samen met de basilicum, oregano, snuifje suiker, peper en zout. Roer even en laat minstens 20min (mag ook langer) zachtjes sudderen. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
    Leg de gehaktballetjes op een beklede bakplaat en bak de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 10 a 12min. Draai ze halverwege even.
  • Snij ondertussen de afbakbroodjes in waarin je zo dadelijk de balletjes in kan leggen. (Zie foto)
    Optioneel kan je de broodjes nu langs de buitenkant inwrijven met met wat losgeklopt ei. Bak de broodjes alvast zo’n 5min in de oven (ook op 200 graden). Ze hoeven nog niet helemaal perfect goudbruin gebakken te zijn, ze gaan zo dadelijk nog terug de oven in.
  • Meng ondertussen de tomatensaus met de gehaktballetjes.
    Wrijf de inkepingen van de broodjes eerst wat in met de tomatensaus en verdeel dan de gehaktballetjes over de broodjes. Werk af met wat blokjes mozzarella. Bak nog eens zo’n 10min in de oven. Serveer dan direct