Ga terug
Dit recept voor eitje in bladerdeeg met ham is een origineel, snel en gemakkelijk ideetje voor een ontbijt of brunch met eieren. De bladerdeeg bakjes vul je met ham, paprika, lente-ui, crème fraiche en een eitje. Dit bak je in de oven en je hebt super eenvoudig een leuk gerechtje voor Pasen.

Eitje in bladerdeeg met ham

Dit recept voor eitje in bladerdeeg met ham is een origineel, snel en gemakkelijk ideetje voor een ontbijt of brunch met eieren. De bladerdeeg bakjes vul je met ham, paprika, lente-ui, crème fraiche en een eitje. Dit bak je in de oven en je hebt super eenvoudig een leuk gerechtje voor Pasen.
Gang brunch, Ontbijt
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 1 lente-ui
  • 1/4 paprika
  • 100 gr ham blokjes (of reepjes)
  • 2 el crème fraîche
  • 1/4 tl mosterd
  • 1 vel bladerdeeg (*)
  • 6 kleine eitjes
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet de muffin of cupcake vormpjes in met wat boter. Gebruik je 1 grote vel bladerdeeg, snij dan rondjes of vierkantjes uit. Deze plakjes dienen iets groter te zijn dan je vormpje aangezien het deeg ietwat mag uitstekken. Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg, druk naar beneden zodat je ruimte hebt om te vullen. Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg
  • Voor de vulling, hak de lente-ui en paprika fijn.
    Meng de lente-ui, paprika en blokjes ham. Voeg hier de crème fraiche, mosterd, peper en zout aan toe. Meng goed. Verdeel dit over de bladerdeeg kuipjes. Als laatste breek je voorzichtig boven elk kuipje een eitje.
    Bak de ei kuipjes zo'n 25min in de oven.
    Serveer dan direct.

Notities

(*) Je kan hiervoor 1 groot vel bladerdeeg gebruiken waaruit je 6 rondjes uitsnijdt. Deze rondjes moeten iets groter zijn dan je muffinvormpjes aangezien het deeg ietwat mag uitsteken. Of sommige supermarkten hebben in de diepvries bladerdeeg in kleine individuele vierkante bladerdeeg plakjes (zie hier bij ah). Dit is nog makkelijker. 
Trefwoord bladerdeeg, brunch, eitjes, ham, ontbijt, paasbrunch, pasen