Ga terug
Op zoek naar een makkelijk en snel dessertje, dan is deze Rijstpap met witte chocolade wat je zoekt! Rijstpudding dat smaakt altijd, in deze versie vervangen we de suiker door witte chocolade en we gebruiken kokosmelk. We voegen nog wat opgeklopte room, frambozen en speculaas toe. Simpel, eenvoudig en zo lekker!

Rijstpap met witte chocolade

Op zoek naar een makkelijk en snel dessertje, dan is deze Rijstpap met witte chocolade wat je zoekt! Rijstpudding dat smaakt altijd, in deze versie vervangen we de suiker door witte chocolade en we gebruiken kokosmelk. We voegen nog wat opgeklopte room, frambozen en speculaas toe. Simpel, eenvoudig en zo lekker!
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 dessertglaasjes

Ingrediƫnten
  

  • 1 blik kokosmelk (=400ml)
  • 350 ml melk (halfvolle of volle)
  • 1 zakje vanillesuiker (8 a 10gr)
  • 125 gr dessertrijst
  • 175 gr witte chocolade
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1 tl vanille extract
  • 150 ml room
  • Frambozen
  • Speculaas

Instructies
 

  • Doe de kokosmelk, gewone melk en vanillesuiker in een kookpotje en breng aan de kook. Roer in het begin alles even los.
    Als dit kookt, voeg je dessertrijst toe. Roer even en laat dan zachtjes garen in de melk. Tijdens het garen, roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.
    Breek ondertussen de witte chocolade in kleinere stukjes.
    Je zal zien dat de rijst al het vocht zal opnemen. Reken toch op zo'n 30min (kan ook langer). Is de rijst gaar, haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe samen met de zeste van limoen en vanille extract. Roer goed zodat de chocolade kan smelten.
    Laat dit dan volledig afkoelen op kamertemperatuur
  • Als de rijstpap volledig is afgekoeld, kan je de room opkloppen. Klop deze niet te stijf anders ga je deze heel moeilijk kunnen mengen. Meng met een spatel de opgeklopte room onde de rijstpap.
    Verdeel de rijstpap over de glaasjes en werk af met wat frambozen.
    Bewaar in de koelkast.
    Vlak voor het serveren strooi je er nog wat verkruimelde speculaasjes over.
    Smakeljik
Trefwoord frambozen, kokosmelk, rijstpap, speculaas, witte chocolade