Ga terug
Dit makkelijke recept voor Kip in bladerdeeg kan je zowel doordeweeks serveren of tijdens feestelijke gelegenheid. De kip verpakken we met mozzarella, zongedroogde tomaten, gedroogde ham en bladerdeeg en serveren we met Boursin saus. Simpel, snel klaar, eenvoudig en super lekker!

Kip in bladerdeeg

Dit makkelijke recept voor Kip in bladerdeeg kan je zowel doordeweeks serveren of tijdens feestelijke gelegenheid. Dit eenvoudige receptje is ook ideaal wanneer je voor een iets grotere groep dient te koken. De kip verpakken we met mozzarella, zongedroogde tomaten, gedroogde ham en bladerdeeg en serveren we met Boursin saus.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 bol mozzarella
  • 12 plakjes gedroogde ham
  • 12 stukjes zongedroogde tomoaten (kies voor de semi zongedroogde)
  • 3 kipfilets
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • Peper en zout

Boursin saus

  • 1 pakje Boursin knoflook en fijne kruiden (=150gr)
  • 100 ml melk
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de mozzarella in dunne plakjes.
  • Leg 4 plakjes gedroogde ham ietwat overlappend naast elkaar. Leg hierop een kipfilet. Kruid een beetje met peper en zout (overdrijf niet).
    Beleg de kipfilet met enkele zongedroogde tomaten en plakjes mozzarella. Vouw de ham rondom de kipfilet. Het is niet erg dat deze niet helemaal kunnen sluiten.
    Doe hetzelfde met de resterende kipfilets.
  • Rol het bladerdeeg open. Gooi het bijgeleverde bakpapier niet weg. Laat het bladerdeeg op het bakpapier liggen terwijl je deze belegd en oprolt. Zo zal je deze rol makkelijker op de bakplaat kunnen leggen.
    Leg de kipfilets in de lengte naast elkaar op het bladerdeeg. Rol dan samen met het bladerdeeg op tot een worst. Duw de uiteinden dicht.
    Leg de worst met behulp van het bakpapier op een bakplaat.
    Smeer de bladerdeeg worst in wat losgeklopt ei. Als laatste maak je enkele inkepingen in het deeg met een scherp mes.
    Zet in de oven en bak zo'n 35 a 40min in de oven.
    Haal dan uit de oven, snij in plakjes en serveer direct.
    Serveertip ! Super lekker met kroketjes en Boursin saus (zie hieronder)

Boursin saus

  • Doe de boursin samen met de melk en citroensap in een steelpannetje en zet op een zacht vuurtje. Laat de Boursin zachtjes smelten en roer goed los.
    Serveer bij de plakjes kip in bladerdeeg
Trefwoord bladerdeeg, gedroogde ham, kip, snel klaar