Ga terug
Ontbijten met wafels, dat is altijd een feestje! Deze ontbijtwafels wil je daarom zeker uitproberen. Ze zijn super makkelijk en snel te maken, heerlijk van smaak, zacht en luchtig. We gebruiken geen boter, wel karnemelk. Serveer met vers fruit en een coulis van blauwe bessen.

Ontbijtwafels

Ontbijten met wafels, dat is altijd een feestje! Deze ontbijtwafels wil je daarom zeker uitproberen. Ze zijn super makkelijk en snel te maken, heerlijk van smaak, zacht en luchtig. We gebruiken geen boter, wel karnemelk. Serveer met vers fruit en een coulis van blauwe bessen.
Gang brunch, Ontbijt
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 35 gr vanille puddingpoeder (of maizena)
  • 1 zakje vanillesuiker (= 8 a 10gr)
  • 1,5 el suiker
  • 360 ml karnemelk
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Meng alvast de zelfrijzende bloem met puddingpoeder, vanillesuiker en suiker. Zet deze droge ingrediënten even opzij.
    Doe de karnemelk en eidooiers (de eiwitten gaan we apart opkloppen) in een mengkom en kluts dit even los. Voeg er de droge ingrediënten aan toe en mix of roer goed tot een glad beslag. Het is normaal dat dit vrij vast is.
    Klop de eiwitten stijf op in een aparte kom. Meng deze vervolgens met een spatel onder het beslag.
  • Verhit je wafelijzer. Vet deze eerst wat in met wat olie.
    Schep wat van het deeg (gaat het makkelijkste met een ijsschepper) in het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin en gaar. Reken op zo'n 3 a 4min.
  • Serveer de wafels met vers fruit, optioneel de (blauwe bessen) coulis (zie recept hieronder in de notities) en eventueel wat losgeklopte roomkaas.
    > Voor de losgeklopte roomkaas. Doe zo'n 100 a 150gr roomkaas in een kommetje samen met 1kl poedersuiker. Mix dit los en serveer.

Notities

Coulis van blauwe bessen :
* 250gr blauwe bessen (vers of diepvries)
* 1,5el suiker
* 1el citroensap
* Snuifje kaneel
Doe de blauwe bessen in een steelpannetje met de de suiker, citroensap en kaneel. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen zodat de blauwe bessen open poffen. Roer af en toe. Wanneer alle bessen zijn open gepoft, haal van het vuur en mix glad met een staafmixer. Je kan dit nu nog door een zeef halen voor een gladde coulis maar dit hoeft niet per se. 
Trefwoord brunch, karnemelk, ontbijt, pasen, wafels