Ga terug
Dol op tiramisu? Dan moet je gewoon deze makkelijk en overheerlijke Tiramisu cheesecake maken. Een eenvoudige taart die super snel te maken is en ideaal voor iedere gelegenheid. Met Pasen op komst is dit de ideale feestelijke taart

Tiramisu cheesecake

Dol op tiramisu? Dan moet je gewoon deze makkelijk en overheerlijke Tiramisu cheesecake maken. Een eenvoudige taart die super snel te maken is en ideaal voor iedere gelegenheid. Met Pasen op komst is dit de ideale feestelijke taart
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm van 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 4 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 300 ml room
  • 6 gr oploskoffie
  • 1 zakje vanillesuiker (8 a 10gr)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr roomkaas
  • 90 gr poedersuiker
  • 2 el amaretto (optioneel)
  • 200 gr lange vingers koekjes

Instructies
 

  • Begin met de bodem en zijkanten van de springvorm te bekleden met bakpapier. De zijkanten kan je best even invetten zodat het bakpapier beter blijft kleven.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Doe 100ml van de room in een kookpotje samen met de oploskoffie en vanillesuiker. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Roer ook even zodat de koffie mooi kan oplossen in de room. Als dit bijna kookt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen, laat ietwat afkoelen.
  • Doe de mascarpone, roomkaas, poedersuiker en optioneel de Amaretto in een mengkom. Mix dit even los tot een gladde crème. Giet er vervolgens het ietwat afgekoelde room-koffie-gelatine mengsel bij en mix opnieuw even kort tot een glad mengsel
    Klop in een aparte kom de resterende 200ml room op tot de textuur van dikke yoghurt. Meng de opgeklopte room met een spatel onder het cheesecake mengsel. Meng niet te lang, dit dient lekker luchtig te zijn.
  • Neem je springvorm en bedek de hele bodem met lange vinger koekjes. Je zal enkele koekjes dienen te breken om alles te doen passen.
    Schep hierop de helft van het cheesecake mengsel gevolgd door weer een laag lange vinger koekjes en het resterende cheesecake mengsel.
    Laat dit minsten 4h of langer (mag ook een nachtje) opstijven in de koelkast.
  • Decoreer de taart met wat cacaopoeder en eventueel wat paaseitjes.
Trefwoord dessert, koffie, lange vinger koekjes, mascarpone, roomkaas, taart, tiramisu, zonder oven