Ga terug
Deze makkelijke Eggs Benedict met zalm en asperges is ideaal voor tijdens de Paasbrunch op tafel te toveren. Een origineel receptje waarbij we het gepocheerde eitje op een zalmkoekje serveren in combinatie met gebakken asperges en een snelle hollandaise saus.

Eggs Benedict met zalm en asperges

Deze makkelijke Eggs Benedict met zalm en asperges is ideaal voor tijdens de Paasbrunch op tafel te toveren. Een origineel receptje waarbij we het gepocheerde eitje op een zalmkoekje serveren in combinatie met gebakken asperges en een snelle hollandaise saus.
Gang brunch, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 bussel groene asperges
  • 4 eieren

Zalmkoekjes

  • 500 gr zalmfilet
  • 1 ei
  • 2 el peterselie (fijn gehakt)
  • 2 el bieslook (fijn gehakt)
  • 60 gr paneermeel (of panko)
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1/2 citroen (sap)
  • Peper en zout

Snelle hollandaise saus

  • 100 gr boter
  • 2 eidooiers
  • 1 el water
  • 1/2 citroen (sap)
  • Peper en zout

Instructies
 

Zalmkoekjes

  • Snij de zalmfilet in iets kleiner stukken en doe dan in een blender of hakmolentje. Maal/mix alvast even fijn.
    TIP ! Mix nu nog niet te lang, je gaat na het toevoegen van de overige ingrediƫnten nog moeten mixen.
    Voeg dan het ei, peterselie, bieslook, paneermeel, zeste van citroen, citroensap, peper en zout toe. Mix nog even goed tot er een soort van "gehakt" ontstaat van de zalm.
    Vorm hier 4 burgers van. Leg ze op een bord, dek goed af en laat minstens 30min (mag ook langer) opstijven in de koelkast.
    Bak vervolgens de koekjes zo'n 4 a 5min per kant.
  • Terwijl de zalmkoekjes bakken, kan je de groene asperges bereiden.
    Ik heb deze gewoon gekookt in gezouten water voor zo'n 4min. Je zou ze ook kunnen bakken.

Hollandaise saus

  • Smelt hiervoor de boter eerst. Gewoon laten smelten niet bruin laten worden.
    Haal dan van het vuur.
    Doe de eidooiers, water en citroensap in een hoge mengbeker. Zet je staafmixer erin en begin te mixen. Giet er heel langzaam de gesmolten boter bij. Vooral niet te snel gieten. Je zal zien dat de saus dikker en luchtig zal worden.
    Breng de hollandaise saus nog op smaak met wat peper en zout.
  • TIP! Alvorens je met de hollandaise saus begint, zet al een kookpotje met water op het vuur waarin je de eitjes zal pocheren of zacht koken.
    Nadat de saus klaar is, kan je de eitjes pocheren of ga voor een makkelijk zachtgekookt ei.
  • Serveer de asperges met de zalmkoekjes, het eitje en de saus.
    Smakelijk
Trefwoord asperges, brunch, groene asperges, hollandaise saus, pasen, recept met ei, zalm